Gezondheidszorg & Welzijn

Houd jij ervan met mensen te werken en iets te betekenen voor een ander? Dan is een opleiding in gezondheidszorg of welzijn misschien iets voor jou! Op het Da Vinci College trainen we jou in kennis, flexibiliteit en organisatietalent, zodat jij klaar bent voor een baan in deze branche die volop in ontwikkeling is.

Informatiedagen 2018

Informatiedagen 2018

Donderdag 17 mei (16.00-18.00)
Donderdag 21 juni (16.00-18.00)

Meer informatie

Let op!

Aanmelden voor een opleiding kan ook nog na 1 april!

Aanmelden voor een opleiding

Skills heroes

Skills heroes

In het nieuws

Twee keer goud bij vakwedstrijden

Tijdens Skills Heroes, vakwedstrijden voor mbo’ers, hebben Debby Jongbloed (apothekersassistent) en Rutger van Antwerpen (schilder) de gouden medailles in ontvangst mogen nemen. Zij mogen zichzelf nationaal kampioen noemen. Daarnaast gingen Muleyke Karaduman (apothekersassistent) en Henri Schot (juridisch dienstverlener) met de bronzen medailles naar huis.

Start instroomproject voor statushouders in de zorg in de Drechtsteden

Start instroomproject voor statushouders in de zorg in de Drechtsteden

In het nieuws

Alle samenwerkingspartners, waaronder Da Vinci College, van het instroomproject voor statushouders in de zorg hebben een samenwerkingsconvenant ondertekend. Het doel van deze samenwerking is om uiteindelijk minimaal 24 statushouders uit de Drechtsteden toe te leiden naar de start van een BBL (leren en werken) opleiding mbo-niveau 2 of 3 in de ouderen- of gehandicaptenzorg. Hiermee willen de samenwerkingspartners een bijdrage leveren aan een succesvolle integratie van statushouders in onze samenleving en ook aan het terugdringen van de tekorten aan personeel binnen de zorg.

Studenten versnelde opleiding Tandartsassistent ontvangen diploma

Studenten versnelde opleiding Tandartsassistent ontvangen diploma

In het nieuws

Dinsdag 10 april hebben 10 Tandartsassistenten hun diploma ontvangen. Zij hebben de opleiding in 2,5 jaar afgerond. De meeste gediplomeerde hebben al een baan. Een klein aantal gaat doorstuderen aan de opleiding Mondzorgkunde.

Studenten facilitaire dienstverlening aan het werk bij PIT kinderopvang & onderwijs

Studenten facilitaire dienstverlening aan het werk bij PIT kinderopvang & onderwijs

In het nieuws

Het team van de facilitaire dienst van PIT kinderopvang & onderwijs heeft tien weken versterking van 18 studenten van het Da Vinci College. Zij volgen de mbo2 opleiding facilitaire dienstverlening (algemeen, zorg of sport & recreatie) en ontwikkelen met hun stagewerk bij de kindcentra van PIT praktische vaardigheden.

Brede opleiding Verzorgende- maatschappelijke zorg

Brede opleiding Verzorgende- maatschappelijke zorg

De opleiding VIG-MZ is een combinatie van Verzorgende- maatschappelijke zorg. De opleiding bestaat uit drie profielen: Verzorgende-IG, Begeleider gehandicaptenzorg en Begeleider specifieke doelgroepen. Je schrijft je in voor één profiel, maar krijgt ook vakken van de andere profielen. Het is ook mogelijk om in twee profielen een diploma te behalen.

Opleidingen

Opleidingen

Werken in gezondheidszorg of welzijn betekent werken in een omgeving waarin de mens centraal staat. Kinderen in de kinderopvang of in de klas, mensen thuis, in een verpleeghuis, bij de tandarts, dokter of apotheek… Bied jij hun zorg en begeleiding? Leer het in een van de opleidingen op het Da Vinci College!

Een dag meelopen

Een dag meelopen

Ben je benieuwd hoe een schooldag van een opleiding verloopt? Op het Da Vinci College mag je komen proefdraaien! Zo kun je zelf ervaren of de opleidingen bij je past. Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom tijdens onze open dag.

Excellente uitdaging voor studenten Verpleegkunde bij Zorggroep Crabbehoff

Excellente uitdaging voor studenten Verpleegkunde bij Zorggroep Crabbehoff

Iets extra’s doen in je opleiding, je onderscheiden van anderen en ook nog bijdragen aan de opleiding van medestudenten? Die kans krijgen twee studenten Verpleegkunde bij Zorggroep Crabbehoff. Op de succesvolle leerafdeling van de Zorggroep gaan twee Verpleegkunde studenten aan de slag om andere studenten via een unieke, methodische peer coaching te begeleiden. De studenten dragen bij aan de kernwaarden van de leerafdeling rondom zingeving.

Locaties

Locaties

De opleidingen Gezondheidszorg & Welzijn geven we op vier verschillende locaties. In Dordrecht geven we les op het Leerpark en op onze locatie op het Gezondheidspark. Deze locatie grenst aan het Albert Schweitzer Ziekenhuis, dus dicht bij de praktijk! Daarnaast zijn er leslocaties in Gorinchem en Barendrecht.

Onderwijsleerbedrijven

Onderwijsleerbedrijven

Je leert niet alleen in de klas, maar vooral ook door te dóen in de praktijk. Ervaring doe je onder andere op in onze onderwijsleerbedrijven Family Learning en Helpende Handen.

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Da Vinci Worldwide

Doe je een opleiding in Gezondheidszorg en Welzijn, dan kun je stage lopen in Nederland, maar ook daarbuiten. In principe kun je overal stage lopen, als het land van je keuze maar veilig is.

Over onze opleidingen

Ligt jouw talent op het vlak van techniek, ICT of media? Laat je verrassen door de vele mogelijkheden die het Da Vinci College biedt.

Techniek & Media

Ben jij klantgericht, ben je een ondernemend type of droom je van een eigen bedrijf? Dan is een opleiding richting economie, ondernemerschap of logistiek misschien wat voor jou!

Economie & Ondernemerschap

Bel ons Mail ons