Gezondheidszorg & Welzijn

Lijkt het jou leuk om met mensen te werken? Dan zou je een aanwinst zijn voor de gezondheidszorg of welzijnssector! Een branche die volop in ontwikkeling is en veel carrièremogelijkheden biedt. Op alle niveaus kun je bij het Da Vinci College een opleiding volgen: van Dienstverlening (niveau 2) tot Onderwijsassistent of Mbo-Verpleegkundige (niveau 4). Wij stomen je klaar voor een beroep van de toekomst. Kom erbij!

Verpleegkunde in Gorinchem en de Hoeksche Waard

Verpleegkunde in Gorinchem en de Hoeksche Waard

Nieuw

De zorgsector is één van de drie grootste sectoren op het gebied van werkgelegenheid in deze regio. Naast het feit dat het met een baan in de zorg dus wel goed zit, wordt het beroep steeds veelzijdiger. Het klassieke beeld van de verpleger verandert richting zorg in combinatie met ICT en techniek. Om in te spelen op de vraag uit het werkveld, breidt het Da Vinci College Mbo-Verpleegkunde uit. Vanaf september 2020 kun je voor deze opleiding niet alleen terecht in Dordrecht, maar kunnen bbl-studenten ook naar de Hoeksche Waard en bol-studenten naar Gorinchem.

BBL IN HOEKSCHE WAARD

BOL IN GORINCHEM

Versnelde route onderwijsassistent en gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Versnelde route onderwijsassistent en gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Heb jij een diploma Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 op zak? Dan kun je natuurlijk gaan werken, maar je kunt ook nog even doorleren. Wil jij je kennis en kansen op de arbeidsmarkt vergroten, maar zie je er tegenop om nog lang te studeren? Of wil je snel je niveau 4 diploma halen om door te kunnen stromen naar het hbo? Dan is de ‘kopopleiding’ Gespecialiseerd pedagogisch medewerker of Onderwijsassistent misschien iets voor jou. Vanwege jouw vooropleiding kun je deze opleiding in één jaar afronden, in plaats van drie.

Hybride leren: een voorbeeld

Hybride leren: een voorbeeld

Het Da Vinci College is toonaangevend op het gebied van hybride leren. Dat betekent het schoolse leren combineren met leren in de beroepspraktijk. Een voorbeeld van hybride onderwijs uit de sector Gezondheidszorg & Welzijn, is het hybride leertraject voor de opleidingen Onderwijsassistent en Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker: een samenwerking van Da Vinci met scholengemeenschappen PIT en SOL. Binnen dit traject pas je de theorie meteen toe in ‘het echt’. De school is als het ware naar de praktijk gehaald.

Locaties

Locaties

De opleidingen Gezondheidszorg & Welzijn geven we op vier verschillende locaties. In Dordrecht geven we les op het Leerpark en op onze locatie op het Gezondheidspark. Deze locatie grenst aan het Albert Schweitzer Ziekenhuis, dus dicht bij de praktijk! Daarnaast zijn er leslocaties in Gorinchem, Barendrecht en de Hoeksche Waard.

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Een onvergetelijke ervaring! Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Je ontdekt je eigen grenzen en leert op eigen benen staan. Ook vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Over onze opleidingen

Ligt jouw talent op het vlak van techniek, ICT of media? Laat je verrassen door de vele mogelijkheden die het Da Vinci College biedt.

Techniek & Media

Ben jij klantgericht, ben je een ondernemend type of droom je van een eigen bedrijf? Dan is een opleiding richting economie, ondernemerschap of logistiek misschien wat voor jou!

Economie & Ondernemerschap

Voel je thuis op school!

Voel je thuis op school!

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat je je thuis voelt op het Da Vinci College, ongeacht je achtergrond. We zorgen ervoor dat iedere student de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen. Loop je als student met niet-westerse achtergrond ergens tegenaan of heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage, dan kan onze studiecoach jou helpen. 

Bel ons Mail ons