Technicus Engineering

STUDIE VOL MODERNE TECHNIEKEN

Heb jij interesse in robots, Virtual Reality, Drones of 3D printing? Dan zul je je bij technicus engineering al snel thuis voelen. Je gaat namelijk met al deze technieken aan de slag. Je leert ontwerpen, programmeren, technisch tekenen en machines te besturen. Via studieprojecten maak je kennis met diverse sectoren; de smart industrie, de maritieme sector, agri, food en logistiek, zorg en medische technologie en natuurlijk de energiebranche.

Breed eerste jaar

Breed eerste jaar

Bij Da Vinci College hoef je in het eerste jaar nog niet te kiezen. Alle eerstejaars studenten techniek niveau 4 maken in een breedbasisjaar kennis met de verschillende technische richtingen. Na dit eerstejaar weet je beter welke richting bij je past en ga je door met Smart Technology, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Mechatronica. 

 


 

Projecten

Projecten

Bij Technicus Engineering zit je nooit stil. In je opleiding gaan we zo veel mogelijk met realistische studieopdrachten aan het werk. Dat doen we samen of in opdracht met bedrijven uit de omgeving. Soms werk je samen met studenten van het HBO, of met studiegenoten uit andere landen.
 

Zit jij op de havo en wil je wat anders?

Van havo naar de opleiding Technicus Engineering is misschien wel wat voor jou.
Herken jij jezelf in deze punten?

  • Jij houdt van werken in de praktijk. Gewoon met je eigen handen en hoofd aan de slag, zo doen we dat op het mbo! Je bedenkt, ontwerpt, probeert, monteert, doet af en toe iets fout en leert daarvan.
  • Je weet zeker dat je straks een technisch beroep wilt en hebt nu al zin voor om met de beroepspraktijk te starten.
  • Je bent toe aan iets nieuws. Een nieuwe school met een motiverende leeromgeving, serieuze schoolprojecten afkomstig uit de praktijk en gelijkgestemden in je klas.
  • Leren uit boeken, verplichte profielvakken, lezen voor boekenlijsten Nederlands en vreemde talen, het is allemaal niet jouw ding en je zit er iedere dag tegenaan te hikken.

Leren op mbo gaat heel anders dan op het voorgezet onderwijs. Bij ons zijn de lessen altijd praktijkgericht. Je ziet waar je mee bezig bent, je snapt wat je doet. En tijdens je stageperiodes leer je natuurlijk heel veel over het werkveld en het beroep en ontwikkel je persoonlijke skills die je je leven lang zult gebruiken.

Wist je dat je kunt beginnen met een mbo niveau 4 opleiding met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo, of van 4 naar 5 havo? Bespreek deze optie met je mentor of kom in contact met Da Vinci College via 0900-7890789. De opleiding Technicus Engineering start met een breed eerste jaar, je hoeft dus nog geen richting te kiezen.

Drone TE
Worldwide

Worldwide

Als Engineer zul je ook te maken krijgen met collega's, klanten of opdrachtgevers in het buitenland. Daar bereiden wij je tijdens je studie bij Da Vinci graag op voor. Da Vinci Worldwide heeft veel contacten met bedrijven en andere mbo-scholen in Europa. Misschien ga jij tijdens je studie wel op stage in het buitenland of volg je een internationale design-challenge.

Video internationale projecten

Waar ga je werken als technicus?

Waar ga je werken als technicus?

Met een diploma op zak kun je als technicus alle kanten op!. Sectoren die volop technici kunnen gebruiken zijn:

  • de zorg- en medische technologie
  • de agritech sector
  • logistiek
  • maritieme sector
  • smart technology
  • de energietransitie

 

Leren in de Duurzaamheidsfabriek

Leren in de Duurzaamheidsfabriek

Onze docenten Bos en Van der Linden laten je in dit filmpje alvast wat van de leeromgeving in de Duurzaamheidsfabriek zien.


 

Kom erbij!

Hoe weet je wanneer een school bij jou past? Precies! Als jij je er thuis voelt. Dat vinden wij het allerbelangrijkste. Wij zijn als mbo-school groter dan jouw middelbare school, maar in de praktijk merk je daar weinig van. Je volgt lessen in kleinschalige lesgebouwen waar je studenten vindt van jouw opleidingsrichting. Binnen de kortste keren herken je iedereen!

Het Da Vinci College heeft in de regio Dordrecht – Gorinchem verschillende leslocaties. Elke locatie heeft een eigen karakter, maar overal vind je de gezellige Da Vinci sfeer terug.

En wat je ook merkt is dat jouw werkveld nooit ver weg is. Wij hebben goede relaties met veel bedrijven in onze regio. Dat is gunstig, want zo kunnen wij makkelijk de praktijk van jouw opleiding de school in halen. Je kunt rekenen op interessante stageplaatsen, dynamische lessen en studieopdrachten afkomstig van echte bedrijven

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat jij je hele studie goed doorloopt. Daarom zorgen we voor de juiste begeleiding bij de dingen die jij nodig hebt én op de momenten dat je het nodig hebt. Daar kun je op vertrouwen.

Ja! Ik wil mij graag aanmelden Aanmelden
Bel ons Mail ons