Terug naar overzicht

Jasper's diplomaverhaal

Na 4 jaar studeren op het Da Vinci College zwaaien we Jasper (21 jaar) vol trots uit. Hij heeft namelijk zijn diploma in the pocket! Jasper rondde niet alleen verschillende opleidingen af, maar nam ook deel aan extra activiteiten: van een internationale stage tot ambassadeurschap.

3 opleidingen in 4 jaar

In 2019 begon Jasper met zijn eerste opleiding. Al snel stroomde hij van de opleiding Kok op niveau 2 door naar de opleiding Zelfstandig Werkend Kok op niveau 3. “Ik heb mijn laatste opleiding op niveau 4, Leidinggevende Keuken, versneld afgerond in één jaar”. De student vond vooral de vrijheid die hij kreeg in Restaurant LEO op het Leerpark erg leuk. “En de gezelligheid! Ik heb veel gelachen met mijn medestudenten”, vertelt hij enthousiast.

Een echte ambassadeur

Jasper maakt al vanaf zijn eerste studiejaar deel uit van het Da Vinci ambassadeursteam. Zo was hij aanwezig op verschillende evenementen, hielp hij mee tijdens open dagen en speelde hij vorig jaar zelfs een rol bij het opzetten van De Huiskamer. Die Da Vinci spirit nam hij in de zomer van 2021 mee naar Frankrijk, tijdens een drie maanden durende stage.

“De tijd in Frankrijk bij Chateau Les Merles is mij zo goed bevallen, dat ik na mijn stage nog tweemaal ben teruggegaan voor een periode van 4 weken en 3 maanden. Ik heb écht van mijn stage in het buitenland genoten. Het was hard werken maar ook erg leerzaam.”

De volgende stap

Na de zomervakantie start Jasper op het hbo. “Ik ga de opleiding Leraar Consumptieve Techniek volgen in Eindhoven waar ik word opgeleid tot leraar in het kookvak. Ik heb er veel zin in, vooral omdat ik ga stagelopen op mijn oude middelbare school”. Voor nieuwe Da Vinci studenten deelt hij nog een laatste tip: “ook als je studie soms iets moeilijker is, moet je niet vergeten om te genieten.”

Jasper, nogmaals gefeliciteerd met je diploma en veel succes met je nieuwe opleiding!