Terug naar overzicht

Interview International Office

Buitenlandstages nemen toe

Het Da Vinci College heeft verschillende locaties in de regio Drechtsteden en Gorinchem. Maar bij Da Vinci ga je ook de grens over! We hebben een International Office waar collega’s alle zaken regelen die een stage of samenwerking in het buitenland mogelijk maken. Projectcoördinator Hanna van Es vertelt daar meer over.

Wat draagt internationalisering bij aan het onderwijs op het Da Vinci College?
“Waar we naar streven is dat al ons studenten minimaal één buitenlandse ervaring opdoen tijdens hun studie. Dit kan in het buitenland zijn maar ook in school door middel van bijvoorbeeld een online samenwerking met een school in het buitenland. We hebben onwijs veel verschillende nationaliteiten op onze school en er is zoveel van elkaar te leren!”

Hoe doet Da Vinci het op het gebied van internationalisering?
“Internationalisering wordt steeds meer geïmplementeerd in de curriculum. Dat wil zeggen dat steeds meer docenten er de meerwaarde van inzien om met Internationalisering bezig te zijn. Onze buitenstages groeien elk jaar weer.”

Recent was er een voorlichtingsavond. Hoe verliep deze?
“Er was een mooie opkomst waarbij alle contactpersonen ook aanwezig waren. Er was veel interesse voor de individuele stages naar het buitenland. Hopelijk hebben we veel informatie kunnen geven en hebben we bij veel studenten de interesse gewekt naar het buitenland toe te gaan.”

Kun je een paar bijzondere voorbeelden noemen van reizen die onze studenten gemaakt hebben?
“Momenteel is er een grote groep vanuit Hospitality naar Sevilla, Spanje. Het is een groep van 25 studenten begeleid door drie docenten. Het mooie aan deze groep is dat er studenten mee zijn van niveau 2, 3 en 4. De studenten hebben een twee weken durend programma met hierin cultuur, Spaanse Les, bezoeken aan restaurants, lokale wijn, enzovoorts. Ook heeft er een prachtige reis naar Mardin, Turkije plaatsgevonden. Dit was wel een hele bijzondere aangrijpende reis. Die blijft iedereen zeker bij!”

Welke ontwikkelingen maakt internationalisering door?
“Tot een aantal jaar geleden was er alleen de mogelijkheid om binnen Europa stage te lopen met Erasmus+ subsidie. Momenteel mogen studenten de hele wereld bezoeken (excl. De Nederlandse Antillen). Ook wordt er behoorlijk geïnvesteerd aan Internationalisation@home. Dit is zoals ik eerder noemde Internationaliseren, alleen dan vanuit huis. Vanuit de klaslokalen dus! Online samenwerkingen, Teams meetings met andere scholen, enzovoorts. Heel leuk om eens bij elkaar te kijken en van elkaar te leren hoe het er nou daadwerkelijk aan toe gaat in het buitenland.”

Nog meer weten?

  • Lees de brochure over stage in het buitenland.
  • Bekijk het interview met student Annelies.
  • Lees het interview over Internationalisation@Home met onze andere collega Jolanda van de Lagemaat.