Terug naar overzicht

Game-on kleurplaat actie door onze Florien

In Gorinchem komt jaarlijks een bijzondere samenwerking tot stand tussen het School & Bedrijf en het Da Vinci College. Deze samenwerking heeft als gemeenschappelijk doel: het stimuleren van creativiteit en educatie bij kinderen. En dit jaar staat de schijnwerper weer gericht op de uitdaging: de ‘Game-on kleurplaat actie’ – een kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Passie voor creativiteit combineren met toekomstige carrière

Florien, een gedreven studente van de opleiding Onderwijsassistent aan het Da Vinci College stortte zich onder de vleugels van docent Linda Eelman vol enthousiasme op de creatie van de kleurplaat. Voor haar was dit niet zomaar een opdracht; het was een kans om haar passie voor creativiteit te combineren met haar toekomstige carrière in het onderwijs.

“Ik wil later graag in de onderbouw op school gaan werken en hier is natuurlijk creativiteit bij nodig! Dit heb ik nu terug laten komen in de kleurplaat. Ik heb er erg van genoten en vond het een leuke uitdaging.”, deelt Florien vol trots.

Belangrijke thema’s vormgeven

Maar deze kleurplaat is meer dan alleen een leuke activiteit voor de kinderen. Door middel van dit creatieve initiatief krijgen basisschoolleerlingen de kans om op speelse wijze kennis te maken met belangrijke thema’s die de toekomst van onze samenleving vormgeven.

Binnenkort zullen deze kleurplaten hun weg vinden naar basisscholen in de regio, van Gorinchem tot aan West-Betuwe. Voor de leerlingen is het een uitnodiging om hun verbeelding de vrije loop te laten en tegelijkertijd iets te leren over de wereld om hen heen. Voor Florien is het een prachtige bekroning op haar werk, een tastbaar bewijs van haar toewijding en creativiteit.