Terug naar overzicht

Studeren en ondernemen

Amber droomt van een eigen taartenwinkel

Amber (18) is derdejaars student Ondernemer retail (vanaf 2023 Ondernemer handel) op het Da Vinci College. Een bewuste keuze, want Amber wist altijd al dat ze later voor haarzelf wilde beginnen. Ze wist alleen nog niet wat voor onderneming ze wilde starten. Tot ze begon met het bakken en decoreren van gepersonaliseerde taarten en de mooiste cupcakes. Wij stelden haar een aantal vragen over haar bedrijf Amber’s Bake and Cake en haar opleiding.

Vertel eens, hoe ben je begonnen met ondernemen?

“Ongeveer twee jaar geleden ben ik begonnen met bakken. Nadat mijn moeder mijn snickers cupcakes had meegenomen naar werk, kwam de eerste echte bestelling binnen. Haar collega vond het zo lekker, dat ze een bestelling wilde plaatsen voor een verjaardag. Hierna kwamen er steeds meer aanvragen binnen.”

Hoe is Amber’s Bake and Cake ontstaan?

“Ik werd stap voor stap beter in het bakken en decoreren en merkte dat ik hier mijn werk van wilde maken. Ik begon officieel met Amber’s Bake and Cake. Eerst dacht ik dat een eigen bedrijf starten makkelijk was, maar het is soms toch best lastig. Vooral met het financiële gedeelte heb ik soms nog moeite. Gelukkig leer ik daar op mijn opleiding meer over.”

AMBER DROOMT VAN EEN EIGEN TAARTENWINKEL

Je studeert Ondernemer retail op het Da Vinci College. Helpt jouw opleiding bij het behalen van je ondernemingsdoel?

“De opleiding helpt mij zeker. Ik heb geleerd dat er veel komt kijken bij het runnen van een eigen bedrijf en hoe ik daarmee moet omgaan. Het leukste aan de opleiding vind ik dat iedereen uit mijn klas iets anders wil doen. Mijn klasgenoten hebben verschillende ideeën over eigen ondernemingen. Hierdoor leer ik ook weer over nieuwe onderwerpen en krijg ik veel inspiratie voor mijn eigen bedrijf.”

Wat wil je na je opleiding bereiken?

“Na mijn opleiding hoop ik dat ik Amber’s Bake and Cake nog meer kan laten groeien. Ik hoop dat ik genoeg heb gespaard en op zoek kan gaan naar een eigen pand en zo een nog groter bereik krijg!”