Terug naar het overzicht

Logistics

Logistiek teamleider

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Jij bent sociaal en flexibel en vindt het leuk om leiding te geven! Als logistiek teamleider ben je de spil van de logistieke afdeling van een bedrijf. Je geeft leiding aan een team van bijvoorbeeld magazijnmedewerkers, orderpickers, heftruckchauffeurs en/of logistiek medewerkers. Daarnaast organiseer je het werk van je team en werk je zelf ook mee.

Als teamleider motiveer je medewerkers en je assisteert bij het personeelsbeleid. Ook zorg je ervoor dat de ontvangst, de opslag, het verzamelen en verzendklaar maken van goederen soepel verloopt. Je inventariseert de voorraad en natuurlijk zorg je voor het logistieke proces.

school-teacher Wat leer je?

Logistieke teamleiders zijn de onmisbare schakel bij het verzenden en ontvangen van goederen. In de opleiding wordt de positie van het warehouse (magazijn) binnen de totale keten uitgelegd. Je leert welke processen er plaatsvinden en welke activiteiten daarbij horen. Ook is er aandacht voor het plannen en organiseren van de werkzaamheden en het verbeteren van processen. Daarnaast leer je wat de begrippen klantvriendelijkheid en collegialiteit inhouden en hoe je je team aanstuurt, begeleidt en motiveert.

Bbl-opleiding
Bij deze praktijkgerichte opleiding ga je één dag in de week naar school. De rest van de week werk je bij een erkend logistiek leerbedrijf. De opleiding duurt in principe anderhalf jaar.

Leren op jouw eigen manier
Bij Da Vinci College volg je deze opleiding volgens het principe ‘Leren op maat’. Met hulp van een coach heb je bij deze leermethode de touwtjes van jouw studieloopbaan zelf in handen. Structuur is een belangrijke factor. Voor een groot deel bepaal je zelf wanneer je klaar bent om te examineren. Wil je dit en kun je dit aan, dat heb je de mogelijk om de opleiding te versnellen. Kijk voor meer informatie op de pagina Leren op maat.

school-test-results Vakken

Tijdens je opleiding zijn er opdrachten die je op school en op je werk uitvoert. Op school doe je de kennis en vaardigheden op en oefen je in projecten. Op je leer-werkplek ontwikkel je je daar verder in. Je praktijkopdrachten leg je vast in een portfolio en op het stagebedrijf doe je dan ook examen.

Je krijgt op school les in de logistieke processen, leidinggeven en kwaliteit  in de logistiek.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Duurzaamheid
 • Culturele diversiteit
 • Opslag gevaarlijke stoffen
 • Deelmarkten in het transport
 • Digitale vaardigheden

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

In de bbl-opleiding Logistiek teamleider werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Je gaat één dag naar school voor theorielessen en algemene vakken. De schooldag voor studenten van deze opleiding vindt plaats op het Leerpark in Dordrecht of op onze locatie in Gorinchem. Het Leerpark in Dordrecht is best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Jij bepaalt de indeling van je schooldag
In de opleiding Logistiek teamleider leer je volgens het Leren op maat principe. Daarmee bepaal je zelf jouw studentjourney! Een coach begeleidt je hierbij. Je begint en eindigt de dag met je stamgroep. De rest van de dag deel je zelf in. Kijk voor meer informatie op de pagina Leren op maat.

office-outdoors Leerbaan

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Wil jij werken en leren tegelijk? Dan zit je goed bij deze bbl-opleiding. Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. In de bbl-opleiding Logistiek teamleider werk je drie of vier dagen per week bij een erkend logistiek leerbedrijf. Door mee te kijken en zelf te doen leer je het vak en de juiste beroepshouding. Daarnaast verdien je ook nog eens een echt salaris!

Begeleiding
Je bent in dienst bij het leerbedrijf en wordt daar begeleid door een praktijkopleider. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, je vaardigheden en beroepshouding. Met elkaar werken jullie aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Je kunt ook voor bol kiezen. Dan ga je meer naar school en loop je stage. 

BEKIJK BOL-OPLEIDING

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een coach. Met behulp van jouw coach bepaal je zelf je eigen leerroute en het tempo waarin je de opleiding volgt. Hij of zij is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Jullie hebben tenminste iedere twee weken een afspraak. Daarin bespreken jullie je studievoortgang en daarnaast is er ook veel aandacht voor je beroeps- en persoonlijke ontwikkeling. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag! Bij deze opleiding leer je volgens het Leren op maat principe.

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Jij vindt het leuk om in de dynamische wereld van logistiek te werken? Je vindt het een uitdaging om leiding aan een team te geven? Je bent echt een teamplayer! Je bent ook flexibel, assertief en betrouwbaar en je hebt geen 9-5 mentaliteit dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Dit vinden onze studenten

Op school word ik goed begeleid. Ook als het tegenzit staat mijn slb'er altijd voor mij klaar en kan ik haar makkelijk bereiken.

Eerstejaars student

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Met een diploma Logistiek teamleider op zak kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Een opleiding die goed aansluit is: Logistiek supervisor.

office-outdoors Werken

Na de opleiding Logistiek teamleider kun je aan de slag in het warehouse (magazijn) van een internationaal groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributie-centrum, productiebedrijf of van een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels- en transportsector.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Doordat je je eigen leerroute bepaalt, kun je ook starten met deze studie wanneer jij wilt. Of het op nou op 1 december is of op 1 april, je bepaalt je eigen startmoment!

check-double Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een diploma havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Baan erkend leerbedrijf
Bij een bbl-opleiding heb je een arbeidsovereenkomst bij een erkend leerbedrijf, passend bij je opleiding. Voor het vinden van een baan ben je zelf verantwoordelijk. Kijk op stagemarkt.nl voor een overzicht van erkende leerbedrijven en vacatures.

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten
 • Financieel reglement
  Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Retailspecialist

Business & veiligheid > Commercie & ondernemen

Check opleiding

Allround medewerker IT systems and devices

IT > Systems and Devices

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.