Terug naar het overzicht

Business, Logistics

Logistiek medewerker

De opleiding in het kort

HET BEROEP HET BEROEP

Je weet van aanpakken, werkt zorgvuldig en kunt het overzicht goed bewaren! Smartphones vanuit Azië, sneakers vanuit de VS… Al die goederen worden vervoerd van de ene plek naar de andere plek. Daar komt een heleboel georganiseer bij kijken: het vervoer per vrachtwagen, schip of vliegtuig én de tijdelijke opslag van goederen. Als logistiek medewerker zorg jij ervoor dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Binnengekomen goederen controleer je. Je sorteert ze en je plakt er stickers op. Vervolgens rijd je de goederen met een heftruck door het magazijn en plaatst ze in een stelling. Ook verzamel je bestelde goederen voor verzending of transport.

Wat leer je? Wat leer je?

In de opleiding Logistiek medewerker doe je kennis op van goederen en producten waarmee je in je werk te maken krijgt. Je leert hoe je goederen ontvangt en opslaat. Ook leer je goederen verzamelen en klaarmaken voor een verzending of transport. Daarnaast leer je omgaan met de benodigde documenten.

Praktijkervaring
Om het vak zo goed mogelijk te leren werken we veel samen met mensen uit het bedrijfsleven. Zo krijg je les van gastdocenten en bezoek je nationale en internationale bedrijven.

Bbl-opleiding
Bij deze praktijkgerichte opleiding ga je één dag in de week naar school. De rest van de week werk je bij een erkend leerbedrijf.

Leren op jouw eigen manier
Bij Da Vinci College volg je deze opleiding volgens het principe ‘Leren op maat’. Met hulp van een coach heb je bij deze leermethode de touwtjes van jouw studieloopbaan zelf in handen. Structuur is een belangrijke factor. Voor een groot deel bepaal je zelf wanneer je klaar bent om te examineren. Wil je dit en kun je dit aan, dat heb je de mogelijk om de opleiding te versnellen. Kijk voor meer informatie op de pagina Leren op maat.

Vakken Vakken

Op school doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om logistiek medewerker te worden. Je krijgt onder andere de volgende vakken:

 • ontvangst en opslag van goederen
 • verzamelen en verzenden van goederen

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor jouw algemene ontwikkeling en het behalen van je diploma.

Keuzedelen Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Opslag gevaarlijke stoffen
 • Deelmarkten in de transport (hoe vervoer je speciale goederen zoals dieren of diepvriesproducten)
 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid

De keuze is aan jou!

Leeromgeving Leeromgeving

In de bbl-opleiding Logistiek medewerker werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Je gaat één dag naar school voor theorielessen en algemene vakken. De schooldag voor studenten van deze opleiding vindt plaats op het Leerpark in Dordrecht of op onze locatie in Gorinchem. Het Leerpark in Dordrecht is best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Jij bepaalt de indeling van je schooldag
In de opleiding Logistiek medewerker leer je volgens het Leren op maat principe. Daarmee bepaal je zelf jouw studentjourney! Een coach begeleid je hierbij. Je begint en eindigt de dag met je stamgroep. De rest van de dag deel je zelf in. Kijk voor meer informatie op de pagina Leren op maat.

Leerbaan Leerbaan

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Wil jij werken en leren tegelijk? Dan zit je goed bij deze bbl-opleiding. Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. In de bbl-opleiding Logistiek medewerker werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Door mee te kijken en zelf te doen leer je het vak en de juiste beroepshouding. Daarnaast verdien je ook nog eens een echt salaris!

Begeleiding
Je bent in dienst bij het leerbedrijf en wordt daar begeleid door een praktijkopleider. Je praktijkbegeleider op het Da Vinci College bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, je vaardigheden en beroepshouding. Met elkaar werken jullie aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Je kunt ook voor bol kiezen. Dan ga je meer naar school en loop je stage. 

BEKIJK BOL-OPLEIDING

Leren en werken bij Vlot Logistics Academy Leren en werken bij Vlot Logistics Academy

Nog op zoek naar een (leer)baan als logistiek medewerker? Check dan je opties bij Vlot Logistics Academy! Kies je voor een bbl-opleiding bij Vlot Logistics Academy dan krijg jij samen met je collega’s les bij Vlot Logistics in Schelluinen. Geen heen en weer gereis naar school, want de school komt naar jou toe! De docenten van Da Vinci College verzorgen de lessen en STL (Sectorbureau Transport en Logistiek) begeleidt je intensief.

Daarnaast werk je 4 dagen bij Vlot Logistics. Wat je op school leert, kun je meteen in de praktijk doen. Super praktisch dus. Perfect voor de échte doener. STL zoekt een leerbedrijf dat bij jou past, betaalt jouw salaris en zorgt voor een fijne begeleider waar je regelmatig contact mee hebt.

De bbl-opleiding bij Vlot Logistics is een samenwerking tussen STL, Vlot Logistics en het Da Vinci College.

Meer weten over de voordelen van de Vlot Logistics Academy?
CHECK DE VOORDELEN

begeleiding begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een coach. Met behulp van jouw coach bepaal je zelf je eigen leerroute en het tempo waarin je de opleiding volgt. Hij of zij is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Jullie hebben tenminste iedere twee weken een afspraak. Daarin bespreken jullie je studievoortgang en daarnaast is er ook veel aandacht voor je beroeps- en persoonlijke ontwikkeling. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

Iets voor jou? Iets voor jou?

Jij kunt flink aanpakken en je werkt netjes en nauwkeurig. Ook als het druk is houd je het overzicht. In deze functie is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Daarnaast ben je behulpzaam, collegiaal en klantvriendelijk.

Ik wil snel aan de slag. In de logistiek is werk genoeg dus kan ik bij veel bedrijven een goede baan krijgen.

Student logistiek medewerker

Dit zijn je opties na je opleiding

Werken Werken

Na de opleiding Logistiek medewerker kun je aan de slag in een magazijn of distributiecentrum bij bedrijven op het gebied van groothandel, transport, logistiek, distributie of productie.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Studeren Studeren

Liever nog even studeren? Met een diploma Logistiek medewerker op zak kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3 of 4. Opleidingen die goed aansluiten zijn: Logistiek teamleider (niveau 3) en Logistiek supervisor (niveau 4).

Praktische informatie

Startdatum Startdatum

Doordat je je eigen leerroute bepaalt, kun je ook starten met deze studie wanneer jij wilt. Of het op nou op 1 december is of op 1 april, je bepaalt je eigen startmoment!

Toelating Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
 • een diploma entreeopleiding;
 • of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Baan erkend leerbedrijf
Bij een bbl-opleiding heb je een arbeidsovereenkomst bij een erkend leerbedrijf, passend bij je opleiding. Voor het vinden van een baan ben je zelf verantwoordelijk. Kijk op stagemarkt.nl voor een overzicht van erkende leerbedrijven en vacatures.

Kosten Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

Studie in cijfers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Timmerman

Bouw, onderhoud en verbouw

Check opleiding

Chauffeur wegvervoer

Transport & logistiek

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.