Terug naar overzicht Bedrijfsauto's

Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen - Bedrijfsauto

Je hebt interesse in autotechniek en wil daarin verder komen. Je werkt net zo goed zelfstandig als in een team en je weet waar je informatie kunt vinden. Je kunt initiatief nemen, maar ook instructies opvolgen en onder druk beslissingen nemen. Dan is de opleiding Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen - Bedrijfsauto geknipt voor jou.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 4
Duur: 2 jaar. Alleen toegankelijk met een diploma niv. 3 (EBAT) of EAT
Crebonummer: 25670
Startmoment(en): september
Het beroep

Als Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen - Bedrijfsauto adviseer je over de aanschaf van diagnose apparatuur, stel je een diagnose bij een mankement aan een auto, werk je aan het herstellen daarvan en verstrek je reparatieadvies. Je werkt bij een autodealer of importeur, een merkspecialist of een universeel garagebedrijf, een scholings- of keuringsinstituut of een expertise- of verzekeringsbedrijf.

Toelatingseisen
 • Je start in het 3e jaar van deze 4 jarige opleiding of
 • Je hebt een mbo diploma niveau 3 in een verwante richting of
 • Je hebt het 2e leerjaar van deze opleiding in de bol variant gedaan
Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen - Bedrijfsauto duurt twee jaar. Je werkt vier dagen per week bij een bedrijf en je gaat een middag en een avond naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkleermeester die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk als TTechnisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen - Bedrijfsauto.

Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkleermeester beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkleermeester werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2021 ‐ 2022

Stage
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak.

 • Je leert alles over diagnose apparatuur, keuringen en reparatie-advies.
 • Je leert samen te werken, veilig te werken en met klanten om te gaan en leert je vakkennis op peil te houden.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid en je diploma.

Vervolg

Met ervaring kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de autotechniek.
Het diploma Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen - Personenauto geeft je toegang tot een HBO opleiding.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan