Terug naar overzicht Engineering & Mechatronica

Technicus Engineering: Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde

Je vindt het leuk om de theorie van elektrotechniek en werktuigbouwkunde direct te kunnen koppelen aan de praktijk. Je bent al gewend om zelfstandig te werken en klantgericht te handelen. Als Technicus Engineering overzie je het grote geheel en ben je je bewust van kosten en kwaliteit. Bovendien vind je het leuk om zelf producten te bedenken en te maken. In dat geval is de opleiding Technicus engineering: elektrotechniek en werktuigbouwkunde geknipt voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
;
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 4 jaar
Crebonummer: 25297
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

Als Technicus engineering heb je te maken met een waaier aan werkzaamheden, zoals het uitwerken van ontwerpen, werkvoorbereiding, werkbegeleiding, testen, inspecteren en onderhouden.
Je bent werkzaam in de industrie, de dienstverlening of in onderhoud- en servicebedrijven. Je werkgebied is net zo breed. Dat kan in de metaal zijn of in elektrotechniek, installatietechniek, machinebouw of mechatronica.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

KLAAR VOOR DE ENERGIETRANSITIE AAN DE SLAG MET EEN DEMONSTRATIEMODEL VOOR HET WARMTENET

Bij de opleiding Technicus engineering: elektrotechniek en werktuigbouwkunde zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding duurt vier jaar. Je gaat minimaal vier dagen per week naar school. Daar werk je in groepen en soms alleen aan opdrachten uit de praktijk.

De mogelijkheid bestaat om je opleiding te versnellen als je het aankunt.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2020 ‐ 2021

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen van de opleiding leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak.

Je volgt theoretische en praktische workshops en gaat op bezoek bij een bedrijf. Je maakt kennis met alle facetten van de levenscyclus van een product: ontwerpen, berekenen en tekenen (CAD), maken, testen en inspecteren, gebruiken en onderhouden. Daarnaast krijg je ook les in Nederlands, Engels en Wis- en Natuurkunde.

Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid; je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Na de opleiding kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie in de engineering.
Doorstroming Hbo Bachelor, AD Engineering of AD Maintenance.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan