Terug naar overzicht ICT Academie

Netwerk- en mediabeheerder

Bij de opleiding Netwerk- en mediabeheerder leer je over Cloud toepassingen of de techniek achter het World Wide Web. Lijkt het je leuk om werkplekken of webservers in te richten? Los je graag ICT problemen op en help je mensen daar graag bij? Vind je het een uitdaging om op ICT gebied te experimenteren en op de hoogte te zijn van alle nieuwe ontwikkelingen? Dan is de opleiding Netwerk- en mediabeheerder echt iets voor jou.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 4
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25190
Startmoment(en): Individueel, je stroomt in in een hoger leerjaar
Het beroep
Lees pagina voor

Na de opleiding Netwerk- en mediabeheerder kun je samenwerken met ICT beheerders en applicatieontwikkelaars. Je zorgt er samen met collega’s voor dat alle werkplekken optimaal worden benut en dat er geen storingen zijn. Je zorgt ervoor dat gebruikers ongestoord en optimaal kunnen blijven werken. Je krijgt ook te maken met de vraag om werkplekken zo in te richten dat mensen zowel thuis als op kantoor bij hun bestanden kunnen, documenten met elkaar kunnen delen en bijvoorbeeld videoconferenties kunnen doen. Je kunt aan de slag in allerlei soorten bedrijven, waar netwerken en automatisering belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering.

Toelatingseisen
Lees pagina voor
 • Diploma mbo niveau 3 in een verwante richting
 • In dienst van een bedrijf
Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Netwerk- en mediabeheerder zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt drie jaar. Je zit één dag in de week op school en je werkt vier dagen in jouw leerbedrijf. Vanaf dag één krijg je veel praktijklessen en je zit vaak achter de computer. In het begin ben je voornamelijk bezig met het ontdekken van de mogelijkheden van de ICT wereld. Je leert werken met computers, netwerken en hard- en software. Ook leer je hoe je gebruikers kunt helpen met het oplossen van hun problemen. Dat is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkbegeleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk. Je werkt zelfstandig of in groepsverband aan projecten. Je voert werkoverleg en maakt hier verslagen van.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2020 ‐ 2021

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen bij de opleiding Netwerk- en mediabeheerder leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert werken met routers, switches en servers en de daarbij behorende hard- en software. Je leert hoe het internet in elkaar zit, hoe je netwerkverkeer in goede banen kan leiden en hoe je een netwerk goed kunt beveiligen. Je krijgt hard- en software kennis en kennis van tablets en telefonie.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt doorstromen naar het Hbo, voltijd of deeltijd. In sommige gevallen krijg je studieduurverkorting.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Galerij

Netwerk- en mediabeheerder Netwerk- en mediabeheerder
Netwerk- en mediabeheerder Netwerk- en mediabeheerder
Netwerk- en mediabeheerder Netwerk- en mediabeheerder
Netwerk- en mediabeheerder
Netwerk- en mediabeheerder

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.