Terug naar overzicht Mediaredactie

Mediaredactiemedewerker

Wil jij content-creator worden?
Als Mediaredactiemedewerker of content-creator vertaal je een boodschap in tekst, geluid of beeld voor verschillende doelgroepen en media. Je maakt o.a. teksten, achtergrondverhalen, neemt interviews af en maakt reportages. Deze media-uitingen zijn journalistiek van aard of meer gericht op communicatie. Je bedenkt onderwerpen en invalshoeken en maakt op basis daarvan filmpjes, radio-, foto- of geschreven reportages. De vakken communicatie, journalistiek en marketing zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de opleiding Mediaredactiemedewerker werk je in projecten met realistische opdrachtgevers. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25200
Startmoment(en): september (individuele uitzonderingen zijn mogelijk)
Het beroep

Als mediaredactiemedewerker maak, publiceer en beheer je media-uitingen, zoals artikelen en filmpjes. Voor de organisatie waar je werkt, verzamel je content die kan bestaan uit tekst, beeld, geluid en/of video. Je krijgt een opdracht, overlegt met je opdrachtgever en organiseert vervolgens je eigen werkzaamheden. Hiervoor heb je dus goede communicatieve vaardigheden nodig. Een mediaredactiemedewerker werkt zelfstandig en proactief onder begeleiding van een redacteur of leidinggevende. Van de toekomstige medewerker wordt verder verwacht dat hij stressbestendig, flexibel, leergierig en nieuwsgierig is. Je kunt werkzaam zijn bij verschillende soorten organisaties, zoals een uitgeverij, week- of dagblad, radio- en tv-omroep, drukkerij, multimediabedrijf, reclamebureau of ontwerpstudio.

Wat zijn de belangrijkste taken van een Mediaredactiemedewerker:

 • Je bereidt je onderwerp voor en bespreekt dit met je opdrachtgever
 • Je doet onderzoek en verzamelt informatie
 • Je plant en bereidt interviews en opnames voor
 • Je neemt interviews af, schrijft en controleert je teksten
 • Je plaatst je content en zorgt voor een archief.

 

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

Je leert journalistieke vaardigheden en gespreks- en interviewtechnieken. Je leert hoe online journalistiek wordt bedreven. Media en trends, vormgeven en webdesign, film en fotografie komen allemaal langs tijdens je opleiding. De verwerking en voorbereiding van producties vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Daarom bevat de opleiding naast een journalistiek deel ook een technisch en management onderdeel om alle werkzaamheden als mediaredactiemedewerker goed te kunnen vervullen.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2021 ‐ 2022

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Vervolg

Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Galerij

Mediaredactiemedewerker Mediaredactiemedewerker
Mediaredactiemedewerker Mediaredactiemedewerker
Mediaredactiemedewerker Mediaredactiemedewerker
Mediaredactiemedewerker
Mediaredactiemedewerker

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan