Terug naar overzicht Logistics

Logistiek teamleider

De wereld van de logistiek is veelzijdig, omvat echt de handel in heel de wereld. Allerlei producten worden wereldwijd via diverse tussenstations naar miljoenen klanten gestuurd. Ook deze klanten zitten wereldwijd. En jij, jij bent een spil in dat web. Vind je het leuk om leiding te geven en ben je daarnaast ook nog sociaal, flexibel, assertief en betrouwbaar? Dan is de opleiding Logistiek teamleider iets voor jou.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25372
Startmoment(en): september en februari
Het beroep
Lees pagina voor

De logistiek teamleider werkt in het warehouse (magazijn) van een internationaal groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiekdienstverlener, distributie-centrum, productiebedrijf of een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels- en transportsector.

De logistiek teamleider:

 • Geeft leiding aan de (assistent) logistiek medewerkers en coördineert de werkzaamheden en middelen met betrekking tot de goederenontvangst en –opslag, het verzamelen en verzendklaar maken van de goederen, de Value Added Services (VAS) en de voorraadinventarisatie. Hij voert deze operationele werkzaamheden ook zelf uit
 • Is verantwoordelijk voor een goede teambezetting, motiveert de medewerkers, begeleidt de ontwikkeling van de medewerkers en assisteert bij het werving- en selectieproces
 • Is verantwoordelijk voor juist gebruik van de transportmiddelen, overlegt met zijn leidinggevende, doet verbetervoorstellen met betrekking tot de (dagelijkse) planning, de uitgevoerde werkzaamheden, de gewerkte uren en de omzet
 • Werkt onder verantwoordelijkheid van de logistiek supervisor of een directeur

Je beschikt over de volgende kwaliteiten:

De logistiek teamleider

 • Is flexibel
 • Heeft geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Is een teamspeler
 • Kan goed communiceren, ook in het Engels
 • Heeft als teamleider ook oog voor een ander
 • Kan goed presteren, ook in stresssituaties en is servicegericht

Belangrijk om te weten als je voor dit beroep kiest:

 • In drukke periodes heb je lange werkdagen
 • Je moet onder tijdsdruk/spanning kunnen werken
Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

Tijdens de opleiding wordt de positie van het warehouse binnen de totale keten uitgelegd. De logistiek teamleider leert de verschillende processen binnen het warehouse en de daarbij horende specifieke activiteiten. Daarnaast is er ruim aandacht voor het plannen en organiseren van de werkzaamheden, personeel en materieel, bedrijfseconomie, communicatie en het aansturen, motiveren en begeleiden van personeel.

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt twee jaar.

Tevens organiseert de opleiding logistiek excursies naar nationale en buitenlandse beurzen en nationale en internationale bedrijfsbezoeken.
Er komen regelmatig gastdocenten en je wordt door ervaren docenten geschoold in de logistieke wereld.

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

De opleiding bestaat uit een aantal logistieke kerntaken. Daarin zitten opdrachten die je op school en op je stage uit moet voeren. Op school leer je de kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt en oefen je in projecten. Op je stage ontwikkel je je daar verder in. Je opdrachten leg je vast in een portfolio. Uiteindelijk moet je alle kennis, vaardigheden en houdingsaspecten uit de kerntaken beheersen.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid op je stagebedrijf.

De lessen in de (keuze)vakken moet nog verder worden ingevuld er wordt gedacht aan verdieping Engels, duurzaamheid, veiligheid, internationaal, doorstroom hbo.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt doorstromen naar de niveau 4 opleiding Logistiek supervisor.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.