Terug naar overzicht Logistiek

Logistiek medewerker

Je weet van aanpakken en werkt altijd zorgvuldig. Je kunt plannen en het overzicht bewaren, ook als het druk is. Je werkt graag in teamverband en bent tegelijk zelfstandig? Dan is de opleiding Logistiek medewerker iets voor jou.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 2
Duur: 1,5 jaar
Crebonummer: 25371
Startmoment(en): Instroom hele jaar door
Het beroep

Als Logistiek medewerker ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van eenvoudige activiteiten, zoals sorteren, stickeren en ompakken, orderverzamelen en verzendklaar maken van goederen en (ver)plaatsen in het magazijn. Daarbij pas je standaardprocedures toe of combineer je deze. Je werkt in de meeste gevallen met ICT apparatuur en je maakt (onder toezicht) gebruik van interne transportmiddelen, zowel handbediend als gemotoriseerd.

Je krijgt te maken met allerhande producten variërend van diepvriesproducten, gevaarlijke stoffen, en bederfelijke goederen. Je werkt zelfstandig binnen een team en wordt aangestuurd door een leidinggevende.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma entreeopleiding
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Daarnaast moet je een arbeidsovereenkomst/bpv-overeenkomst hebben met een erkend leerbedrijf. De werkzaamheden komen overeen met het niveau en de inhoud van de opleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf.

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding Logistiek Medewerker duurt één tot twee jaar. Je gaat om de theorie te leren één dag per week naar school.

Je praktijkbegeleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt jou op het werk. Hij heeft contact met je docent die je ook bezoekt tijdens de stage. De hele opleiding heb je een trajectbegeleider, die je begeleidt op school en die informatie over je opleiding en voortgang geeft. Je kunt vragen stellen over de opleiding, wat je voor opdrachten tijdens je werk moet doen, wat je zelf moet regelen en je examens. Je kunt ook hulp vragen als dat nodig is. Samen met je begeleiders werk je aan je kennis, je vaardigheden en het behalen van jouw diploma.

Leren op jouw eigen manier
Wil jij de benodigde vakken in je eigen tempo volgen? Dat kan bij ons. Met hulp van een coach bepaal jij zelf jouw studentjourney. Je volgt de benodigde vakken binnen een vaste dagstructuur. Daarbij begin en eindig je de dag met jouw stamgroep. Zo kies je voor een groot deel zelf wanneer je klaar bent om te examineren. Je kunt de opleiding dus versnellen. Meer weten? Kijk voor meer informatie op de pagina Joined Individual Learning.

De opleiding is ook in een bol variant te volgen

Stage
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

De opleiding bestaat uit een aantal kerntaken. Daarin zitten opdrachten die je op school en op je werk uit moet voeren. Op school leer je de kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt en oefen je in projecten. Op je werk ontwikkel je je daar verder in. Je opdrachten leg je vast in een portfolio. Uiteindelijk moet je alle kennis, vaardigheden en houdingsaspecten uit de kerntaken beheersen.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op: www.kch.nl

Vervolg

Na de opleiding Logistiek medewerker kan je de opleiding Logistiek Teamleider niveau 3 gaan volgen.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan