Terug naar overzicht Welzijn

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Draag je graag een steentje bij aan de ontwikkeling en opvoeding van kinderen? Ben je creatief ingesteld, kun je inspelen op onverwachte situaties en durf je verantwoordelijkheid te nemen voor je collega’s en voor kinderen die specifieke begeleidingsvragen hebben?
Dan is Gespecialiseerd pedagogisch medewerker zéker iets voor jou.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25484
Startmoment(en): 1 september en 1 februari
Het beroep
Lees pagina voor

In de kinderopvang werk je dagelijks met baby's, peuters, kinderen en jongeren. Het is jouw taak om voor een veilige, gezellige en stimulerende leefomgeving te zorgen. Je hebt oog voor de talenten en mogelijkheden van jonge kinderen en je stemt hier de activiteiten (plan van aanpak) op af. Zo bouw je stap voor stap een band op, maar houd je ook professionele afstand. Vanzelfsprekend ben je klantgericht en houd je rekening met de wensen en verwachtingen van ouders of begeleiders. Als Gespecialiseerd pedagogisch medewerker begeleidt je kinderen met specifieke begeleidingsvragen. Vanuit deze rol ben je ook het aanspreekpunt voor ouders, collega's en externe betrokkenen.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor

Voor de Gespecialiseerd pedagogisch medewerker gelden de volgende toelatingsvoorwaarden:

 • Diploma vmbo theoretische leerweg (tl)
 • Diploma vmbo gemengde leerweg (gl)
 • Overgangsbewijs havo/vwo 3-4
 • Mbo niveau 3

Voor deze opleiding is het belangrijk dat je de volgende vaardigheden hebt:

 • Basis communicatie vaardigheden aanwezig
 • Basis sociaal vaardig
 • In staat om in groepen te functioneren
 • In staat om lichamelijke verzorging te geven

Tijdens de intake wordt er nadrukkelijk gevraagd naar je motivatie, toekomstverwachtingen en keuze voor een opleiding bij Welzijn. Een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk om te kunnen stagelopen in het werkveld.

Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 4 duurt drie jaar.

Let op:
De opleiding start bij voldoende aanmeldingen. Je kunt voor meer informatie bellen met tel.nr: 088 6574373

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Vakken die je volgt zijn onder andere: sociale vaardigheden, ontwikkelingspsychologie, verzorgende vaardigheden, kennis van doelgroepen, drama en beeldende vorming, buitenschoolse opvang en management en beleid.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Vervolg
Lees pagina voor

Met het diploma Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4  kun je werken in de branche kinderopvang.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons