Terug naar overzicht Engineering, Mechatronica & Elektrotechniek

Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Je wil verder met elektrotechniek. Je neemt initiatief, bent verantwoordelijk en besluitvaardig. Je wilt een zo goed mogelijk resultaat neerzetten en houdt je aan de voorgeschreven regels en procedures. Je werkt graag samen met anderen, maar bent ook zelfstandig. De opleiding Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie is dan echt iets voor jou

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25304
Startmoment(en): Het hele jaar door
Het beroep
Lees pagina voor

Als Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie werk je bij productie-, installatie- en servicebedrijven. Je verhelpt storingen aan elektrotechnische apparatuur en regelinstallaties. Je werkt meestal bij de klant, maar apparatuur of componenten repareer je ook in een servicewerkplaats.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor

Voor de opleiding Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie gelden de volgende toelatingsvoorwaarden:
Je hebt werk in de installatiebranche en je hebt toestemming van je werkgever om de opleiding te volgen.
Je hebt een van de volgende diploma’s:

 • Niveau 2 opleiding elektrotechniek
 • Vmbo tl of kader beroepsgerichte leerweg
Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatieWe zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt drie jaar. Je werkt vijf dagen per week bij een bedrijf en twee avonden naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkopleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk als Servicemonteur elektrotechniek.

Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkopleider werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Bij de opleiding Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie leer je in de praktijkvakken de juiste kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Je leert hoe je storingen kunt verhelpen aan elektrotechnische installaties.

De algemene vakken zijn: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het behalen van je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Je diploma geeft toegang tot een vergelijkbare opleiding op niveau 4 binnen het mbo technisch onderwijs.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Adres

Leerparkpromenade 50

3312 KW Dordrecht

Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons