Terug naar overzicht Engineering, Mechatronica & Elektrotechniek

Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen

Je wil verder met elektrotechniek, je bent klantgericht en vindt het leuk om problemen op te lossen. Als eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen behoort het begeleiden van medewerkers tot je takenpakket. Je werkt zelfstandig en je hebt de leiding over een kleine groep collega's. Bij de opleiding Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen leiden wij jou op tot een vakman. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep. 

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25331
Startmoment(en): Het hele jaar door
Het beroep
Lees pagina voor

Je maakt onderdelen voor elektrotechnische installaties en stelt componenten samen voor installaties in kantoorpanden, scheepsinstallaties, beveiligingsinstallaties, woningen, datanetwerken, telecom installaties, openbare verlichting of verkeerssignalering. Als eerste monteur elektrotechnische installaties kun je gaan werken in de elektrotechniek, industrie of de bouwsector.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

Je hebt werk in de installatiebranche en je hebt toestemming van je werkgever om de opleiding te volgen. Je hebt een van de volgende diploma’s

 • Mbo techniek diploma niveau 2
 • Monteur elektrotechnische industriële producten en systemen (2)
 • Monteur elektrotechnische installaties (2)
 • Vmbo tl of kader beroepsgerichte leerweg
Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen duurt drie jaar.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkopleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak.
Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk als eerste monteur elektrotechnische installaties (installeren). Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkopleider werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol opleiding ga je praktijkervaring opdoen in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je stagebegeleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt jou op het werk. Hij heeft contact met je docent die je ook bezoekt tijdens de stage. Je mentor begeleidt je op school en tijdens de stage en helpt je om keuzes binnen jouw schoolloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voor dat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van jouw diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijkvakken leer je de juiste kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Je leert hoe je elektrotechnische installaties onderhoudt en in bedrijf stelt. Je leert alles over kabeldraagsystemen, schakel en verdeelinrichtingen en data communicatiesystemen.

De algemene vakken zijn: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het behalen van je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de volgende opleidingen:

 • Een niveau 4 opleiding elektrotechniek
 • In de meeste gevallen kun je binnen een half jaar nog switchen tussen meerdere uitstroomrichtingen. Vaak is de basis (meestal het eerste half jaar) voor elke uitstroomrichting hetzelfde.
   
Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen
Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen
Adres

Leerparkpromenade 50

3312 KW Dordrecht

Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons