Terug naar overzicht Safety & Security

Beveiliger

Je wilt aan de slag in de beveiligingsbranche. Je houdt van actie en bent goed in de omgang met mensen. Je gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg. Dan is de opleiding Beveiliger een goede keuze. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 2
Duur: 1,5 jaar
Crebonummer: 25407
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

Werken in de beveiliging is afwisselend. Je kunt verschillende taken uitvoeren binnen de beveiligingsbranche. Zo kan je kantoorpanden, industrieterreinen en winkels of winkelcentra beveiligen of je kunt surveilleren (mobiele surveillance). 

Ook geldwagentransport is een onderdeel van beveiliging. Als beveiliger kun je ingezet worden bij grootschalige evenementen, zoals sportwedstrijden of concerten van grote popsterren. Als Particulier beveiliger horen receptiewerkzaamheden ook bij je taken. 

Wil je meer weten over het beroep en bij welke werkgevers je aan de slag kunt met je diploma? Kijk dan op www.veb.nl/opleidingen.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • Diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • Diploma entreeopleiding
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Belangrijk:

 • De stage maakt een belangrijk deel uit van je opleiding. Om stage te kunnen lopen, mag je geen strafrechtelijk verleden hebben.
Over de opleiding
Lees pagina voor

De opleiding beveiliger bestaat uit theorie en praktijk. Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit praktijk, ongeveer 60%. De rest van de tijd zit je op school en krijg je theoretische vakken zodat je goed voorbereid bent op de praktijk. Met praktijk bedoelen we praktijklessen zoals EHBO, projecten in op opdracht van bedrijven en stages.

In het eerste jaar krijg je meer theorie en het tweede jaar meer praktijk. Aan het einde van het eerste jaar begin je al met stagelopen bij een erkend leerbedrijf. School helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats voor jou.

Goed om te weten

Deze opleiding kun je alléén volgen zonder strafrechtelijk verleden.

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Bij de opleiding beveiliger krijg je les in beveiliging van objecten, wettelijke kaders, waarnemen, rapporteren en toezichthouden. Je krijgt ook EHBO lessen en je leert hoe je met klanten en gasten met verschillende achtergronden kunt omgaan.

Daarnaast zijn er schoolvakken zoals Nederlands, Engels ook in beroepscontext en rekenen. Als ondersteunende vakken krijg je sport en ICT-vaardigheden.

Vervolg
Lees pagina voor

Met deze opleiding kan je ook doorstromen naar mbo niveau 3 Coördinator beveiliging op het Da Vinci College.

Ga je liever werken? Met deze opleiding kan je aan de slag bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote organisatie. Maar ook bij andere beroepsomgevingen: zoals particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport, winkelsurveillant, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging, of bij de overheid.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.