Terug naar overzicht Wellness, Sport & Veiligheid

Beveiliger

Je wilt aan de slag in de beveiligingsbranche. Je houdt van actie en bent goed in de omgang met mensen. Verantwoordelijkheid ga je niet uit de weg en je bent minstens 16 jaar oud. Dan is de opleiding Beveiliger een goede keuze. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 2
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25407
Startmoment(en): eind augustus
Het beroep
Lees pagina voor

Werken in de beveiliging is afwisselend werk. Je kunt in allerlei banen terechtkomen. Je kunt kantoorpanden, industrieterreinen en winkels of winkelcentra beveiligen. Ook kun je surveilleren. Als beveiliger kun je ook betrokken zijn bij grootschalige evenementen, zoals voetbalwedstrijden, concerten van grote popsterren en sportwedstrijden (soms zelfs al tijdens je opleiding met het certificaat Event security officer). Als Particulier beveiliger kun je ook receptiewerkzaamheden verrichten. Wil je meer weten over het beroep en bij welke werkgevers je aan de slag kunt met je diploma? Kijk dan op www.veb.nl/opleidingen.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • Diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma entreeopleiding
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Extra eisen:

 • Je hebt geen strafrechtelijk verleden
Over de opleiding
Lees pagina voor

De student via de beroeps opleidende leerweg (bol) werkt het grootste gedeelte van zijn opleiding in dienstverband (ongeveer 80 procent). Hij leert het meeste aan de hand van opdrachten in de praktijk. De resterende opleidingstijd zit hij op school. Als alle deelkwalificaties zijn behaald, ontvangt de student een diploma. Als het eindcijfer van de deelkwalificatie 5,5 of hoger is, is de deelkwalificatie behaald.

Bij de opleiding beveiliger zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past.

Goed om te weten

Deze opleiding kun je alléén volgen zonder strafrechtelijk verleden.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol opleiding ga je praktijkervaring opdoen in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je stagebegeleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt jou op het werk. Hij heeft contact met je docent die je ook bezoekt tijdens de stage. Je mentor begeleidt je op school en tijdens de stage en helpt je om keuzes binnen jouw schoolloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voor dat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van jouw diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Bij de opleiding beveiliger krijg je les in landelijke examenvakken zoals beveiliging van gebouwen en wettelijke kaders. Daarnaast zijn er schoolvakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Ter ondersteunende vakken krijg je sport, praktijk oriëntatie en ICT.

Vervolg
Lees pagina voor

Met deze opleiding kan men werken bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Maar ook bij andere beroepsomgevingen: zoals particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliger, geld- en waardetransport, winkelsurveillant, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging, of bij de overheid. Iemand die in de beveiliging wil werken moet het niveau 2 diploma Beveiliger hebben. Je begint dus altijd op niveau 2, ongeacht je vooropleiding.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

'' Ik zorg voor orde

- Ibrahim
Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons