Terug naar overzicht Entree

Assistent logistiek

De wereld van de logistiek staat nooit stil. Een Assistent logistiek is actief en steekt graag de handen uit de mouwen. Wil jij aan de slag bij een groothandel of distributiecentrum? Vind je het leuk om goederen te laden en te lossen en te controleren of dit allemaal goed en op tijd verloopt? Dan is de opleiding Assistent logistiek echt iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 1
Duur: 1 jaar
Crebonummer: 25254
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

Als Assistent Logistiek pak je goederen om in andere eenheden of stel je een pakket samen. Je voorziet producten of verpakkingen van coderingen of etiketten. Je registreert deze in een systeem.

Je kunt op elke (magazijn) locatie de juiste goederen vinden. Je ziet erop toe dat de condities voor opslag juist zijn. Je verpakt of sealt de te verzenden goederen tot een verzendeenheid en voorziet deze. Je helpt bij het laden en lossen en controleer of vrachtdocumenten aanwezig zijn van etiketten.

Je helpt bij het laden en lossen en controleert of vrachtdocumenten aanwezig zijn.

Als Assistent logistiek kun bij de volgende branches van de handel- en transportsector aan het werk:

 • Groothandel 
 • Transportbedrijf 
 • Logistieke dienstverlener 
 • Distributiecentrum 
 • Warehouse 
 • Productiebedrijf

Afhankelijk van de grootte en het type bedrijf, is het takenpakket breed of meer specialistisch. Soms ben je werkzaam in het gehele magazijn, soms zijn je werkzaamheden gericht op één deel van het proces, bijvoorbeeld het verzamelen van goederen. Je werkt onder begeleiding, maar zo zelfstandig mogelijk.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

Toelatingseisen Niveau 1 (Entreeopleiding)
Om een entreeopleiding te volgen, moeten studenten voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De leerling voldoet niet aan de vooropleidingseisen voor toelating tot een opleiding mbo-2, mbo-3 of mbo-4;
 • De leerling is op 1 augustus minimaal 16 jaar.
Over de opleiding
Lees pagina voor

Wij gaan er van uit dat iedereen talenten heeft. Wij helpen jou jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dit doen wij samen met de bedrijven in de regio. En natuurlijk ook met jouw inzet! Lessen vinden bij ons in een kleinschalig schoolgebouw plaats. Bij het Da Vinci College willen we jou een leuke en leerzame tijd bieden en je helpen een goede student en werknemer te zijn

De opleiding in het kort:

 • Werken aan basisvaardigheden
 • Praktijkgericht leren

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Tijdens je opleiding krijg je de algemene vakken Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding, burgerschap, sport, sociale- en studievaardigheden. Daarnaast krijg je beroepsgerichte vakken. 

Vervolg
Lees pagina voor

Na de opleiding Assistent logistiek kan je doorstromen naar verschillende mbo-opleiding op niveau 2. Je kunt ook gaan werken bij een distributiecentrum, groothandel of een ander bedrijf in deze branche.

Welke vervolgmogelijkheden zijn er na deze opleiding?:

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.