Terug naar overzicht Entree

Assistent logistiek

De wereld van de logistiek staat nooit stil. Een Assistent logistiek is actief en steekt graag de handen uit de mouwen. Wil jij aan de slag bij een groothandel of distributiecentrum? Vind je het leuk om goederen te laden en te lossen en te controleren of dit allemaal goed en op tijd verloopt? Dan is de opleiding Assistent logistiek echt iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 1
Duur: 1 jaar
Crebonummer: 25254
Startmoment(en): september
Het beroep

Als Assistent Logistiek pak je goederen om in andere eenheden of stel je een pakket samen. Je voorziet producten of verpakkingen van coderingen of etiketten. Je registreert deze in een systeem.

Je kunt op elke (magazijn)locatie de juiste goederen vinden. Je ziet erop toe dat de condities voor opslag juist zijn. Je verpakt of sealt de te verzenden goederen tot een verzendeenheid en voorziet deze Je helpt bij het laden en lossen en controleer of vrachtdocumenten aanwezig zijn. van etiketten.

Je helpt bij het laden en lossen en controleert of vrachtdocumenten aanwezig zijn. Als Assistent logistiek kun bij de volgende branches van de handel- en transportsector aan het werk:

 • Groothandel
 • Transportbedrijf
 • Logistieke dienstverlener
 • Distributiecentrum
 • Warehouse
 • Productiebedrijf

Afhankelijk van de grootte en het type bedrijf, is het takenpakket breed of meer specialistisch. Soms ben je werkzaam in het gehele magazijn, soms zijn je werkzaamheden gericht op één deel van het proces, bijvoorbeeld het verzamelen van goederen. Je werkt onder begeleiding, maar zo zelfstandig mogelijk.

Je beschikt over de volgende kwaliteiten:

Je werkt op tijd, netjes, nauwkeurig en je houdt je aan afspraken. Je controleert je eigen werk en vraagt om verduidelijking als je de instructie niet begrijpt. Je laat de werkplek netjes achter. Je hebt basiskennis van afvalscheiding en milieu. 

Toelatingseisen

Toelatingseisen Niveau 1 (Entreeopleiding)
Om een entreeopleiding te volgen, moeten studenten voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De leerling voldoet niet aan de vooropleidingseisen voor toelating tot een opleiding mbo-2, mbo-3 of mbo-4;
 • De leerling is op 1 augustus minimaal 16 jaar.

Aanvullende eisen
In het algemeen geldt dat je voor het volgen van een bbl opleiding als werknemer in dienst moet zijn bij een leerbedrijf en in het bezit bent van een arbeidscontract.

Over de opleiding

Wij gaan er van uit dat iedereen talenten heeft. Wij helpen jou jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dit doen wij samen met de bedrijven in de regio. En natuurlijk ook met jouw inzet! Lessen vinden bij ons in een kleinschalig schoolgebouw plaats. Bij het Da Vinci College willen we jou een leuke en leerzame tijd bieden en je helpen een goede student en werknemer te zijn

De opleiding duurt 1 jaar. Je werkt 3 tot 4 dagen per week bij een bedrijf en je gaat 2 dagdelen naar school. Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkleermeester die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij dit vak.

De opleiding in het kort:

 • Werken aan basisvaardigheden
 • Praktijkgericht leren

De opleiding is ook in een bol variant te volgen

Stage
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Tijdens je opleiding krijg je de algemene vakken Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding, burgerschap, sport, sociale- en studievaardigheden. Daarnaast krijg je beroepsgerichte vakken. 

Vervolg

Na de opleiding Assistent logistiek kan je doorstromen naar verschillende mbo-opleiding op niveau 2. Je kunt ook gaan werken bij een distributiecentrum, groothandel of een ander bedrijf in deze branche.

Welke vervolgmogelijkheden zijn er na deze opleiding?

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan