Terug naar overzicht Entree

Assistent dienstverlening en zorg

Werk je graag met mensen? Ben je dienstverlenend? Vind je het leuk om met je handen bezig te zijn? Ben je nauwkeurig en zorgvuldig? Kies dan voor de opleiding Assistent dienstverlening en zorg.
Als Assistent dienstverlening en zorg werk je bijvoorbeeld in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en andere instellingen. In de schoonmaakbranche of facilitaire dienst. Je maakt ruimtes bedrijfsklaar en voert klein technisch onderhoud uit. Ook kan je klanten te woord staan en doorverwijzen zoals bij het werken achter een balie.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 1
Duur: 1 jaar
Crebonummer: 25251
Startmoment(en): Begin september starten de nieuwe groepen. Let op: het is het gehele jaar door mogelijk om je aan te melden.
Het beroep
Lees pagina voor

Het is belangrijk dat je goed om kunt gaan met mensen. Je bent hulpvaardig, geduldig en vriendelijk. Je bent nauwkeurig en houdt je aan afspraken. Mensen kunnen op je rekenen. Je biedt ondersteuning aan gasten, bewoners bij bijvoorbeeld huishouden en dagelijkse bezigheden.

Als Assistent dienstverlening en zorg werk je aan eenvoudig en/of routinematig werk; gedeeltes van het totale proces. Je voert alleen of samen met anderen (eenvoudige) werkzaamheden uit. Je hebt een actieve instelling, je accepteert leiding, je hebt een passend werktempo en verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt op tijd, netjes, nauwkeurig en je houdt je aan afspraken. Je controleert je eigen werk en vraagt om verduidelijking als je de instructie niet begrijpt. Je laat de werkplek netjes achter.

Als Assistent dienstverlening en zorg werk je bijvoorbeeld bij:

 • verpleeg- en verzorgingshuizen
 • thuiszorg en andere instellingen
 • de schoonmaakbranche
 • de facilitaire dienst

Je maakt ruimtes bedrijfsklaar en voert klein technisch onderhoud uit. Ook kan je gasten en klanten te woord staan en doorverwijzen zoals bij het werken achter een balie.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

In principe zijn er geen toelatingseisen voor de Entree opleiding. Wel moet je voldoende Nederlands spreken en verstaan, zodat je de lessen kunt volgen en de instructies op je stage begrijpt. Je moet voldoende ruimte in je hoofd hebben om al je aandacht aan school te kunnen besteden. En natuurlijk ben je gemotiveerd.

Over de opleiding
Lees pagina voor

Wij gaan er van uit dat iedereen talenten heeft. Wij helpen jou jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dit doen wij samen met de bedrijven in de regio. En natuurlijk ook met jouw inzet! Lessen vinden bij ons in een kleinschalig schoolgebouw plaats. Bij het Da Vinci College willen we jou een leuke en leerzame tijd bieden en je helpen een goede student en werknemer te zijn

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol opleiding ga je praktijkervaring opdoen in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je stagebegeleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt jou op het werk. Hij heeft contact met je docent die je ook bezoekt tijdens de stage. Je mentor begeleidt je op school en tijdens de stage en helpt je om keuzes binnen jouw schoolloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voor dat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van jouw diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Tijdens je opleiding krijg je de algemene vakken Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding, burgerschap, sport en sociale en studievaardigheden. Daarnaast krijg je beroepsgerichte vakken. 

Vervolg
Lees pagina voor

Met het diploma Assistent dienstverlening en zorg maak je een goede start. Je kunt doorstromen naar een opleiding op niveau 2 of uitstromen naar werk. Bij dit laatste word je ondersteund door de opleiding.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Adres

Mollenburgseweg 82

4205 NB Gorinchem

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons