Welkom bij Mbo-Verpleegkunde

In deze tijd merken we meer dan ooit hoe belangrijk mensen in de zorg zijn. Onze opleiding Mbo-Verpleegkundige stoomt je klaar voor een beroep van de toekomst. De zorgsector is één van de grootste sectoren op het gebied van werkgelegenheid in de regio Zuid-Holland Zuid. Naast het feit dat het met een baan in de zorg dus wel goed zit, wordt het beroep steeds veelzijdiger. Het klassieke beeld van de verpleger verandert richting zorg in combinatie met ICT en techniek. Kom jij er ook bij?

Volg een online proefles

Lijkt Mbo-Verpleegkundige je wat? Volg dan een proefles om erachter te komen of de opleiding écht bij je past. Door de coronamaatregelen kunnen we je voorlopig helaas niet op school ontvangen, maar wel in ons digitale leslokaal. Doe je ook mee?

De opleiding

Over het vak

Wereld van Zorg & Welzijn

Welke richting kies jij?

Op het Da Vinci College hebben we 12 opleidingsrichtingen. De opleiding Mbo-Verpleegkundige maakt onderdeel uit van de Wereld van Zorg & Welzijn. Ben jij benieuwd naar een andere opleiding in deze richting? Klik hier of bekijk de video hierboven.

Studeren in Gorinchem

Studeren in Gorinchem

Vanaf september 2021 bieden we de bol-opleiding Mbo-Verpleegkundige niet alleen meer aan in Dordrecht, maar ook in Gorinchem. Een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent en een regio met veel werkgelegenheid op het gebied van zorg.
 

Ontdek hier meer over de locatie Gorinchem
 

De bbl-opleiding volg je in Dordrecht of Oud-Beijerland.

Veilig leren met technologie

Veilig leren met technologie

Het Da Vinci College is toonaangevend op het gebied van hybride leren: wij combineren het schoolse leren met leren in de beroepspraktijk. Als verpleegkundige draag je veel verantwoordelijkheid. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze studenten goed voorbereid zijn. Daarom hebben wij een ‘simulatieruimte’ in huis. In deze ruimte kunnen studenten veilig leren, experimenten en kennisdelen aan de hand van slimme technologieën: van VR-brillen voor anatomielessen tot aan robotpatiënten.

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Ook iets voor jou? Lees hieronder de ervaringen van studenten Mbo-Verpleegkundige.

Stage in Alicante

Stage in Berlijn

Stage in Tanzania

Stage in Malaga

Van verpleegkundige naar operatieassistent

Van verpleegkundige naar operatieassistent

De opleiding die je kiest, hoeft niet altijd je eindstation te zijn. Jessie Vernooij (23 jaar) volgde eerst de niveau 4 opleiding Mbo-Verpleegkundige op het Da Vinci College en leert nu door voor operatieassistent.

BOL/ BBL

BOL/ BBL

Ga je voor de opleiding Mbo-Verpleegkundige, dan kun je kiezen tussen bol of bbl. Als je een bbl-opleiding volgt, heb je altijd werk en een praktijkovereenkomst met je school en een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag per week naar school. Bij bol ga je juist meer naar school en loop je een paar keer paar jaar stage.

Da Vinci open

Da Vinci open

Naast meelopen en proefstuderen hebben we ook andere (online) voorlichtingsactiviteiten. Wil jij weten hoe het bij ons is? Kom sfeer proeven op Da Vinci Open!

Da Vinci Open

Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Mbo-Verpleegkundige of wil je je aanmelden? Klik hieronder voor meer informatie.

OPLEIDING MBO-VERPLEEGKUNDIGE

Bel ons Mail ons