Terug naar overzicht

Hardinxveld-Giessendam Techniek Campus Installatie- en elektrotechniek

Techniek Campus biedt mogelijkheden voor scholing van reguliere BOL (voltijd) en BBL (deeltijd) mbo studenten, zittende medewerkers (werkenden) en werkzoekenden. De locatie is een leeromgeving waar opleidingen en trainingen naadloos aansluiten op de bedrijfspraktijk. Studenten én professionals krijgen praktijkgerichte lessen in een realistische en contextrijke leeromgeving.


TECHNIEK CAMPUS MULTIFUNCTIONELE LOCATIE IN HARDINXVELD-GIESSENDAM

Adres
Stek 14

3371 KG Hardinxveld-Giessendam

Plan je route Bekijk je route via het OV

bel: 088-65 72 657
Over locatie

Zeer uitgebreid en goed geoutilleerde locatie

De Techniek Campus is er voor startende studenten en voor om- en bijscholing van professionals. In het hybride onderwijsconcept staat de samenwerking met het bedrijfsleven centraal. Techniek Campus biedt mogelijkheden voor scholing van reguliere BOL (voltijd) en BBL (deeltijd) mbo studenten, zittende medewerkers (werkenden) en werkzoekenden. De locatie is een leeromgeving waar opleidingen en trainingen naadloos aansluiten op de bedrijfspraktijk. Studenten én professionals krijgen praktijkgerichte lessen in een realistische en contextrijke leeromgeving. De leeromgevingen zoals oefenruimtes, praktijklokalen maar ook het theorielokaal, zijn voorzien van nieuwe materialen waaronder een uitgebreide sanitair hoek, een realistische nabootsing van een woning inclusief dak, een elektrotechnisch praktijkgedeelte en theorielokaal met digibord.

Opleidingen

Op deze locatie kan je 5 opleidingen volgen op de volgende gebieden:

Installatietechniek
Op de locatie

Extra werk voor Technici

Naast de initierende partijen waren ook het lokale bedrijfsleven, de gemeente Hardinxveld-Giessendam, Uneto-VNI, Otib en Metechnica actief betrokken bij het tot stand komen van de Techniek Campus. Uneto-VNI voorzitter Doekle Terpstra sprak tijdens de opening via een videoverbinding tot de bezoekers: 'In de installatiesector leidt de toenemende vraag nu al tot krapte op de arbeidsmarkt. Het Energieakkoord heeft als resultaat dat technische installatiebedrijven hun inspanningen om Nederland energiezuiniger te maken intensiveren. Daarom moeten we alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat een tekort aan technische vakmensen een versnelling van de energietransitie blokkeert.'

Location image 1 Location image 2
Location image 3
Location image 4 Location image 5