Succesvol studeren met een kleintje

Jonge moederklas

Een diploma behalen is super belangrijk. Maar hoe doe je dat als je zwanger bent of al moeder bent? Dat is best pittig! In de jonge moederklas van het Da Vinci College houden we hier rekening me.

Wat houdt het in?

Wij bieden een jonge moederklas aan voor de opleidingen Assistent Dienstverlening en Zorg niveau 1 en Helpende Zorg & Welzijn niveau 2. De jonge moederklas heeft veel voordelen. Je hebt les vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 15.30 uur, zodat je de tijd hebt om jouw zoon/ dochter naar school te brengen en weer op te halen. Ook als je stage gaat lopen, wordt hier aan gedacht. Verder sluiten je lessen aan op het moederschap en krijg je extra begeleiding en ondersteuning. En het allerleukste? Je zit in de klas met andere jonge moeders. Genoeg om over te praten en fijn om elkaar te helpen! Meer weten?

Download flyer

Dit vinden onze studenten

Was de keuze om weer naar school te gaan makkelijk? Nee, absoluut niet! Ik heb er 3 jaar over gedaan om de knoop door te hakken. Uiteindelijk loopt het allemaal vrijwel op rolletjes.

Roxanne
Student en jonge moeder

WELKE OPLEIDINGEN? WELKE OPLEIDINGEN?

Wij bieden een jonge moederklas aan voor de opleidingen Assistent Dienstverlening en Zorg niveau 1 en Helpende Zorg & Welzijn niveau 2. De niveau 1 en 2 opleidingen sluiten op elkaar aan waardoor je in 2 ½ jaar (in plaats van 3) niveau 1 en 2 kunt afronden. Als je al een Entree of vmbo basis diploma hebt kun je ook meteen starten op niveau 2.

HET PROGRAMMA HET PROGRAMMA

Tijdens je opleiding krijg je twee uur per week extra begeleidingslessen rondom het moederschap. Denk hierbij aan praktische zaken als financiën, het aanvragen van verlof of het regelen van kinderopvang. Maar je krijgt ook hulp op het gebied van gezondheid, voeding en spelen met je kind. Het is leerzaam maar vooral ook heel leuk!

Hoe zit het met jonge vaders? Hoe zit het met jonge vaders?

Natuurlijk bieden we ook extra begeleiding aan jonge vaders met zorgtaken. Omdat de opleidingen van de jonge moederklas minder populair zijn onder mannen en er bij deze groep in de praktijk weinig vraag is naar extra begeleiding op dit vlak, richt de jonge moederklas zich voornamelijk op moeders. Voor meer informatie kunnen jonge vaders contact opnemen via jongemoeders@davinci.nl. We bespreken graag de mogelijkheden!

AANMELDEN AANMELDEN

Interesse? Schrijf je in voor de reguliere bol-opleiding Assistent Dienstverlening en Zorg niveau 1 en Helpende Zorg & Welzijn niveau 2. Na het intakegesprek word je ingedeeld in de jonge moederklas.

ERVARINGEN VAN STUDENTEN

MEER INFO & CONTACT

Heb je vragen of wil je weten of de jonge moederklas iets voor jou is? Stuur dan een mail naar jongemoeders@davinci.nl. Ga jij als jonge moeder liever een andere opleiding volgen bij Da Vinci en wil je toch extra ondersteuning? Ook dat kan! Klik hieronder voor meer info.