Jonge moederklas

Succesvol studeren met een kleintje


Een diploma behalen is super belangrijk. Maar hoe doe je dat als je zwanger bent of al een kindje hebt? Dat is best een uitdaging! In de jonge moederklas van het Da Vinci College houden we hier rekening mee.


Download flyer

Wat houdt het in?

De jonge moederklas heeft veel voordelen. Je hebt les vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 15.30 uur, zodat je de tijd hebt om jouw zoon/ dochter naar school te brengen en weer op te halen. Ook als je stage gaat lopen, wordt hier aan gedacht. Verder sluiten je lessen aan op het moederschap en krijg je extra begeleiding en ondersteuning. En het allerleukste? Je zit in de klas met andere jonge moeders. Genoeg om over te praten en fijn om elkaar te helpen!

Welke opleidingen kun je doen?

Wij bieden een jonge moederklas aan voor de opleidingen Assistent Dienstverlening en Zorg niveau 1 en Helpende Zorg & Welzijn niveau 2. De niveau 1 en 2 opleidingen sluiten op elkaar aan waardoor je in 2 ½ jaar (in plaats van 3) niveau 1 en 2 kunt afronden. Als je al een Entree of vmbo basis diploma hebt kun je ook meteen starten op niveau 2.
 

Het programma

Tijdens je opleiding krijg je twee uur per week extra begeleidingslessen rondom het moederschap. Denk hierbij aan praktische zaken als financiën, het aanvragen van verlof of het regelen van kinderopvang. Maar je krijgt ook hulp op het gebied van gezondheid, voeding en spelen met je kind. Het is leerzaam maar vooral ook heel leuk!


 

Hoe zit het met vaders?

Natuurlijk bieden we ook extra begeleiding aan jonge vaders met zorgtaken. Omdat de opleidingen van de jonge moederklas minder populair zijn onder mannen en er bij deze groep in de praktijk weinig vraag is naar extra begeleiding op dit vlak, richt de jonge moederklas zich voornamelijk op moeders. Voor meer informatie kunnen jonge vaders contact opnemen via jongemoeders@davinci.nl. We bespreken graag de mogelijkheden!

Alleenstaande moeder én student

Alleenstaande moeder én student

Als alleenstaande moeder van 2 kinderen heb je heel wat power nodig om daarnaast nog een opleiding te volgen. Mekeret (28 jaar) is daar een mooi voorbeeld van.

 

Power vrouw

Power vrouw

Hellen (27 jaar) heeft een dochter van 2 en een zoon van 3 maanden. Daarnaast volgt ze een opleiding bij Da Vinci. "Doe je best, je kan het. Jij bent de sterkste moeder van de wereld."


 

Jezelf ontwikkelen & moeder zijn

Jezelf ontwikkelen & moeder zijn

Simone heeft twee kinderen en is zwanger van de derde. “Ik denk dat dit een topproject is. Je wilt je als moeder toch ontwikkelen en voelt je soms schuldig omdat je ook moeder wil zijn. Dus zal heel veel jonge moeders helpen toch die stap te zetten.”

Huisje, Kindje, Opleiding!

Blog

De jonge moederklas is nieuw vanaf september, maar het Da Vinci College heeft al langer aandacht voor jonge moeders. Student en moeder Roxanne vertelt: “Was de keuze om weer naar school te gaan makkelijk? Nee, absoluut niet! Ik heb er 3 jaar over gedaan om de knoop door te hakken. Uiteindelijk loopt het allemaal vrijwel op rolletjes.”

Meer informatie & Contact

Heb je vragen of wil je weten of de jonge moederklas iets voor jou is? Stuur dan een mail naar jongemoeders@davinci.nl. Ga jij als jonge moeder liever een andere opleiding volgen bij Da Vinci en wil je toch extra ondersteuning? Ook dat kan! Kijk voor meer informatie (ook voor de toelatingseisen) op www.davinci.nl/jongemoeders.

Bel ons Mail ons