Jonge moederklas

Succesvol studeren met een kleintje


Een diploma behalen is super belangrijk. Maar hoe doe je dat als je zwanger bent of al een kindje hebt? Dat is best een uitdaging! In de jonge moederklas van het Da Vinci College houden we hier rekening mee.

Wat houdt het in?

De jonge moederklas heeft veel voordelen. Je hebt les vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 15.30 uur, zodat je de tijd hebt om jouw zoon/ dochter naar school te brengen en weer op te halen. Ook als je stage gaat lopen, wordt hier aan gedacht. Verder sluiten je lessen aan op het moederschap en krijg je extra begeleiding en ondersteuning. En het allerleukste? Je zit in de klas met andere jonge moeders. Genoeg om over te praten en fijn om elkaar te helpen!

Welke opleidingen kun je doen?

Wij bieden een jonge moederklas aan voor de opleidingen Assistent Dienstverlening en Zorg niveau 1 en Helpende Zorg & Welzijn niveau 2. De niveau 1 en 2 opleidingen sluiten op elkaar aan waardoor je in 2 ½ jaar (in plaats van 3) niveau 1 en 2 kunt afronden. Als je al een Entree of vmbo basis diploma hebt kun je ook meteen starten op niveau 2.

Het programma

Tijdens je opleiding krijg je twee uur per week extra begeleidingslessen rondom het moederschap. Denk hierbij aan praktische zaken als financiën, het aanvragen van verlof of het regelen van kinderopvang. Maar je krijgt ook hulp op het gebied van gezondheid, voeding en spelen met je kind. Het is leerzaam maar vooral ook heel leuk!

Meer informatie & Contact

Heb je vragen of wil je weten of de jonge moederklas iets voor jou is? Stuur dan een mail naar jongemoeders@davinci.nl.

Ga jij als jonge moeder liever een andere opleiding volgen bij Da Vinci en wil je toch extra ondersteuning? Ook dat kan! Kijk voor meer informatie (ook voor de toelatingseisen) op www.davinci.nl/jongemoeders.

Bel ons Mail ons