Terug naar het overzicht

Gezondheidszorg & welzijn • Cursus

Nederlandse taal in de voorschoolse educatie (VVE)

In deze cursus Nederlandse taal voor medewerkers in de voorschoolse educatie (VVE) werk je onder begeleiding van een docent Nederlandse taal, aan je taalniveau. Doelstelling is het behalen van het vereiste taalniveau voor het werken in de voorschoolse educatie (3F Meijerink voor lezen, spreken en gesprekken voeren).

Voorafgaand aan de cursus meten we je startniveau. Op basis van de meetresultaten kun je je inschrijven voor de nog benodigde modules: lezen/ luisteren (1), spreken (2) en/of gesprekken voeren (3).

Informatie

calendar-clock Duur en lestijden

Duur: Afhankelijk van de module. Een module start bij de inschrijving van 10 deelnemers.

Dagdeel: Een les is 2 klokuren.

Examen: Afhankelijk van de module

Lestijden: De lestijden zijn van 19.00 uur – 22.00 uur.

messages-people-user-check Voor wie

Deze cursus is voor:

 • Gekwalificeerde pedagogische medewerkers werkzaam in de voorschoolse educatie die nog niet voldoen aan de vereiste criteria voor de Nederlandse taal.
 • Studenten pedagogisch medewerker niveau-3 die bij diplomering nog niet voldoen aan de vereiste criteria voor de Nederlandse taal.

check-double Vooropleiding

Je bent in het bezit van een erkend diploma pedagogische werk of volgt de opleiding pedagogisch werk (pedagogisch medewerker, niveau-3).

check-badge Resultaat

Na het behalen van de examen(s) voldoe je aan de vereiste criteria voor het kennisniveau van de Nederlandse taal voor het werken in de voorschoolse educatie. Daarmee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt in het bijzonder in de voorschoolse educatie, kinderopvang of integrale kind centra (IKC) of brede school.

certified-certificate Certificering

Na het behalen van de examen(s) ontvang je vanuit het ROC Da Vinci College een certificaat met daarop vermeld de behaalde resultaten.

pen-write-paper Huiswerkbelasting

De huiswerkbelasting varieert per deelnemer. Ter ondersteuning van je studievoortgang heb je toegang tot een digitale leeromgeving met oefenopdrachten.

money-wallet-1 Investering

Startmeting:  325,00

 • Module 1 lezen en luisteren:  750,00
 • Module 2 spreken:  750,00
 • Module 3  450,00

Deze tarieven zijn inclusief examens en lesmiddelen.

information-circle Informatie

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Seda van Straalen, accountmanager Gezondheidszorg & Welzijn, svanstraalen@davinci.nl of 06-39268923

school-test-results Programma

Voorafgaand aan de cursus meten we je startniveau. Op basis van de meetresultaten kun je je inschrijven voor de nog benodigde modules: lezen/ luisteren (1), spreken (2) en/of gesprekken voeren (3).

 • Module 1: Je volgt 20 lessen. Examinering via een centraal examen.
 • Module 2: Je volgt 20 lessen. Examinering via een instellingsexamen.
 • Module 3: Je volgt 10 lessen. Examinering via een instellingsexamen.

Programma

 • Module 1: lezen en luisteren: het programma volgt later.
 • Module 2: spreken: het programma volgt later.
 • Module 3: gesprekken voeren: het programma volgt later.