Terug naar het overzicht

Economie & ondernemerschap • Mbo-certificaat

MBO-certificaat Koken in de horeca

Mbo-certificaat C0021

Het mbo certificaat Koken in de horeca richt zich op vaardigheden die nodig zijn om het praktische/hands-on ‘keukenwerk’ te kunnen uitvoeren. De belangrijkste taken voor de medewerker in bezit van dit certificaat in de horecakeuken zijn het maken van een mise-en-place; het bereiden van gerechten en componenten; het afwerken hiervan voor uitgifte en het schoonmaken. Ook zorgt hij/zij voor ontvangst, controle en opslag van geleverde producten. Het scholingstraject is praktijkgericht en bevat daarnaast ondersteunende theorie.

Informatie

Duur en lestijden Duur en lestijden

Dit certificeerbare keuzedeel wordt aangeboden in 12 weken. Elke week wordt een dagdeel les verzorgd.

Voor wie Voor wie

Dit mbo certificaat is bedoeld voor zij-instromers, werkenden die nog geen diploma/ certificaat hebben, werkzoekenden die willen gaan werken in de keuken. Zeker voor startende koks en/of horeca medewerkers geeft dit certificaat een mooie basis voor werken in horeca keukens.

Toelatingseisen Toelatingseisen

  • de deelnemer is minimaal 2 weken in dienst bij een werkgever of werkzaam als stagiaire of vrijwilliger
  • een praktijkovereenkomst en/of scholingsovereenkomst zijn van toepassing
  • de deelnemer heeft een PC, laptop en is digitaal vaardig
  • een diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg, een diploma entreeopleiding of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

De deelnemer dient voor minimaal 8 uur per week, gedurende het traject werkzaam te zijn bij een erkend leerbedrijf.

Resultaat Resultaat

Resultaat van deze scholing is een mbo-certificaat (niveau 2) en is gebaseerd op de opleiding (basis)kok (crebonummer 25180)  Dit certificaat wordt landelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs. Na het doorlopen van het programma en de praktijkopdrachten wordt een examen afgenomen. Na succesvolle examinering wordt het behaalde mbo-certificaat ingeschreven in het diplomaregister van DUO en in heel Nederland erkend als officieel deeldiploma.

Investering Investering

Dit mbo-certificaat  “Koken in de horeca” vraagt een investering van 2000,- per deelnemer inclusief lesmaterialen en vrij van btw. Voor bedrijfsgroepen gaan wij graag in gesprek voor een passende offerte.

Opzet en inhoud Opzet en inhoud

Kerntaak 1: Bereidt gerechten
Werkproces 1: Maakt mise en place
Werkproces 2: Bereidt gerechten en componenten
Werkproces 3: Werkt gerechten voor de uitgifte af
Werkproces 4: Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon

Kerntaak 2: Beheert keukenvoorraden
Werkproces 1: Ontvangt en controleert geleverde producten
Werkproces 2: Slaat geleverde producten op

Examinering
Kerntaak 1  vindt plaats op school
Kerntaak 2  vindt plaats in de praktijk

Informatie Informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij het Da Vinci College via:

Marieke van Halm
accountmanager Da Vinci College
Leven Lang Ontwikkelen
E mvanhalm@davinci.nl
T 06-30798124