Economie & ondernemerschap • Cursus
Bootcamp Horeca medewerkers
- Een medewerker horeca houdt zich bezig met het verlenen van service aan gasten. De medewerker luistert naar de wensen van een gast en neemt tegelijkertijd veel verschillende bestellingen op. Het kenmerkende van dit beroep is de dienstverlening: de gast vraagt en de medewerker reageert hierop. De medewerker speel binnen de mogelijkheden van het bedrijf in op de verwachtingen en beleving van de gast.
- De medewerker horeca draagt zorg voor het bedrijfsklaar maken van het bedrijf. Daarnaast neemt de medewerker bestellingen op, maakt bepaalde bestellingen zelf klaar en serveert deze uit. De horeca medewerker voert ook beheersmatige werkzaamheden uit, zoals het helpen bij ontvangst en opslag van geleverde goederen, het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden en het opmaken van de kassa.
Informatie
Duur en lestijden
Deze zeer praktijkgerichte bootcamp wordt verzorgd in 2 dagen. Deze bootcamp wordt verzorgd in het onderwijsleerbedrijf LEO of op locatie/in company mits alle benodigdheden aanwezig zijn.
Voor wie
Deze bootcamp horeca is bedoeld voor zij-instromers, werkenden die nog niet een diploma/ certificaat hebben, werkzoekenden die willen gaan werken in de keuken of bediening. Zeker voor startende koks en/of horeca medewerkers geeft deze bootcamp een mooie basis voor werken in horeca keukens.
Toelatingseisen
- de deelnemer is minimaal 2 weken in dienst bij een werkgever of werkzaam als stagiaire of vrijwilliger
- goede motivatie
- goede beheersing van de Nederlandse taal
- de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en de belangrijkste vaardigheden te leren om met vertrouwen te kunnen gaan werken in het restaurant of op het terras.
Opzet en inhoud
In deze bootcamp horeca zijn de volgende onderdelen opgenomen:
- kan reserveringen aannemen (telefonisch)
- kan gasten op de juiste manier ontvangen
- verwijst gasten naar tafel en neemt de bestelling op
- kan bestelde dranken/gerechten/hapjes ophalen
- serveert de bestelling bij de gasten
- ruimt de tafel(s) af, als de gasten vertrekken
- zorgt voor een goede sfeer en onderhoud deze
- rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- voert voorbereidende werkzaamheden uit
- kan tafels en stoelen goed zetten (terras)
- kan tafels schoonmaken en voorzien van de vaste attributen
- kan afrondende en schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren
- controleert de voorraad en onderneemt actie
- ontvangt en controleert de bestelling
- pakt de bestelling uit en slaat deze op
Investering
Deze bootcamp horeca vraagt een investering van € 550,- per deelnemer inclusief lesmaterialen en exclusief BTW. Uitgangspunt is een minimale groepsgrootte van 8 deelnemers. Bij meer of minder deelnemers verandert de investering naar rato. Voor bedrijfsgroepen gaan wij graag in gesprek voor een passende offerte.
Resultaat
Na afloop van deze bootcamp ontvangt de horeca medewerker een bewijs van deelname.
Meer weten of aanmelden?
Voor meer informatie kun je terecht bij het Da Vinci College via llo@davinci.nl.