Volwassenonderwijs? Hoe werkt dat?

Bij het Da Vinci College volgen ongeveer 350 leerlingen jaarlijks een opleiding (vmbo, havo-4, havo-5, havo-snel* en vwo) bij het vavo. Bijna alle leerlingen zijn tussen de 16 en 23 jaar, waarvan de meesten 18 jaar zijn. De lessen worden gegeven in kleine klassen en er is veel persoonlijke aandacht. Studie- en huiswerkbegeleiding maar ook coaching behoort tot de mogelijkheden, maar jij hebt de regie in handen. Er heerst er een volwassen sfeer en je wordt aangesproken op je eigen verantwoordelijkheid. Deze goede, veilige sfeer en de manier waarop wij met elkaar omgaan maakt dat je met plezier naar school toe gaat.

Alle lessen vinden zoveel mogelijk overdag plaats zowel online als op locatie (vast gebouw) en worden door de verschillende vakdocenten gegeven. Het vavo heeft geen lessen zoals; gym, kunst, muziek etc. Samen met het docententeam bepaal jij je eigen resultaat. Sterker nog het eindresultaat is mede afhankelijk is van je aanwezigheid tijdens de lessen. Wij dagen je dan ook uit om minimaal 80% van alle lessen aanwezig te zijn. Ben je gemiddeld 80% of meer aanwezig dan krijg je één herkansing extra.

Samen werken wij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en resultaat zodat je met het juiste diploma op zak volop mogelijkheden hebt voor je verdere loopbaan in de toekomst.

 *havo-snel = havo 4+5 in 1 jaar