Terug naar overzicht

Studenten Ondernemer Retail duiken in wereld van webshops

Het bedenken, maken en vullen van webshops. De tweedejaars studenten Ondernemer Retail zijn er al het hele studiejaar druk mee bezig. Ze leren, als onderdeel van het project Schoolwebwinkel, onder andere over (online) marketingactiviteiten, mediawijsheid, omgaan met geld en programmeren. En het belangrijkst: ze leren in de praktijk! De studenten beheren namelijk zelf de webshops, die sinds afgelopen maart live zijn. Van de winst wordt 70% gedoneerd aan KIKA.

Van idee naar werkelijkheid

Student Megisa begon het proces met een vraag aan haar familie en vrienden: wat past bij mij? Het antwoord was duidelijk: lekker eten, taarten en gebak. Haar webshop, Sweetie Pie, kreeg al snel vorm. Megisa ging op zoek naar een bakkerij om mee samen te werken en verkoopt nu ‘verrassingsboxen met verse lekkernijen’.

“In het begin vond ik het moeilijk om de doelgroep te bepalen en om klanten te vinden”,  vertelt Megisa. “Het gaat nu al een stuk beter. Ik vind vooral het klantcontact heel leuk. Ik lever de boxen na de online verkoop zelf af.”

Samen werken én leren

Tuna beheert samen met klasgenoot Marouane de webshop TM SPORTS. Ze verkopen sportkleding, van broekjes tot t-shirts. “We wilden graag producten verkopen die geschikt zijn voor een grote doelgroep. Iedereen kan namelijk sporten, jong en oud”, vertelt hij wanneer we vragen waarom ze voor deze producten gekozen hebben. “Ik heb geleerd hoe je producten inkoopt, prijzen bepaalt en een webshop aantrekkelijk maakt. En dit allemaal in samenwerking met Marouane.”

Benieuwd naar de webshops van onze studenten? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet: