Terug naar overzicht

Het verhaal achter de diploma's: Jorinde

‘Waar een wil is is een weg’ is het motto van Jorinde

Jorinde Besemer was lekker bezig: tweedejaars student Onderwijsassistent, studentenambassadeur en voorbereidingen aan het treffen voor haar droom, een buitenlandstage. Dus vooruitwerken, zorgen dat je alle tentamens al gedaan hebt, want 3 maanden er tussenuit naar Malta is super leerzaam, maar met je schoolwerk moet je niet achter gaan lopen.

Een dikke map vol documenten had ze inmiddels verzameld, de tickets besteld en het afscheidsfeestje ingepland. Maar toen kwam corona…… en het afscheidsfeestje werd een thuisblijffeestje. “Ook gezellig, maar beslist niet de bedoeling”, concludeert Jorinde.

Tot slot ging de school dicht en stopte haar stage op een basisschool. Maar Jorinde wilde over naar het laatste jaar en liet zich niet kisten. Dat lukte en in september pakte ze de draad weer op. Maar in december zat Nederland opnieuw op slot. Alsof het nog niet genoeg was, kreeg Jorinde zelf corona.

Ze kijkt terug op een complexe tijd, maar Jorinde is een ras optimist: “Waar een wil is, is een weg! Ik ga straks genieten van een mooi diploma en een mooie vervolgopleiding op de Pabo.”

Jorinde Besemer
Opleiding: Onderwijsassistent