Terug naar overzicht

Het verhaal achter de diploma's: Levi

Via een omweg

Levi Louis Couhorst (20), artiestennaam Naga, had na de mavo willen beginnen aan de mbo-opleiding Social Work. Helaas liep dat anders.

Hij zakte op een tiende punt en had daardoor geen startkwalificatie. “Ik hoorde dat je relatief snel de opleiding Verkoper op niveau 1 kon halen. Door corona was dat onderwijs online en kon ik het op mijn eigen tempo doen. Daardoor had ik in vier maanden mijn diploma op zak. Ik ben toen doorgegaan voor niveau 2 en daarvoor slaagde ik zes maanden later. Binnen een jaar was ik daardoor waar ik had willen zijn, maar dan via een omweg.”

Met heel goede cijfers kon Levi starten met de opleiding Social Work op niveau 4 en inmiddels loopt hij, als geboren en getogen Dordtenaar, stage in zijn eigen stad, bij de Bibliotheek aan zet. Daarnaast komt er langzaam ook weer meer ruimte om op te treden met zijn hiphop-formatie D-Drecht Planet, waarmee hij midden in het coronajaar 2020 nog de Grote Prijs van Dordt binnensleepte. Gaat dat niet ten koste van zijn nieuwe studie? “Nee hoor! Optreden doen we vooral in de weekenden. En ik heb echt de smaak te pakken. Zowel in de opleiding Verkoper als bij Social Work werk je met mensen en dat vind ik het leukste om te doen.”

Levi Louis Couhorst
Opleiding: Verkoper en Social Work