Terug naar overzicht

Daniël

Verdiepen in ICT

In 2016 ben ik geslaagd op het VMBO (TL), mijn pad op de middelbare school was niet rechttoe rechtaan.

Gedurende het eerste en tweede jaar heb ik de HAVO/VWO leerroute gevolgd. Echter lagen mijn interesses op dat moment bij een hoop zaken, school was daar geen onderdeel van. Zodoende ben ik toen dus ook terug geplaatst naar VMBO 3 en heb ik hier vervolgens in het 4de jaar mijn diploma gehaald.

Muziek & Technologie

Daarna was het tijd om te kiezen wat ik als vervolg studie wilde gaan doen. Vanaf jongs af aan heb ik altijd twee passies gehad: Muziek & Technologie. Daar lag dan ook snel de keuze tussen ofwel een muziek georiënteerde studie of een IT studie.

Iets wat ik toen nog niet gehoord had maar recentelijk las is het volgende: Iedereen heeft drie hobbies nodig: één hobby waar je je creativiteit in kwijt kan (Dit was muziek voor mij), één hobby waar je fit mee kan blijven & één hobby waar je je geld mee kan verdienen (IT).

De logische vervolg opleiding

Toen ik dit recentelijk las ben ik weer over mijn keuze van toen gaan nadenken en ben ik heel gelukkig met de keuze die ik gemaakt heb, ik heb namelijk (zoals je bovenstaand ook ziet) gekozen voor de IT. De logische vervolg opleiding was voor mij toen ICT Beheerder aan het DaVinci College. Op deze studie kreeg ik veel ruimte om mij verder te verdiepen in de onderwerpen die mijn interesses wekten. Echter heb ik tijdens deze studie de belangrijkste vaardigheden en lessen geleerd op de stages die ik gelopen heb, de studie bevatte 2 stages van een half jaar waarbij je tijdens laatste stage ook je afstudeerproject moest lopen.

Junior Technisch Applicatie Beheerder

Deze stages gaven mij bevestiging dat ik op de juiste plek was en dit ook een richting is die mij voldoening geeft. Dit gevoel was wederzijds en ik ben aan het einde van mijn opleiding ook aangenomen door de werkgever waar ik stage gelopen had. Ik ben hier aan de slag gegaan als Junior Technisch Applicatie Beheerder en deed daar alles van nieuwe infrastructuur opzetten tot het ondersteunen van gebruikers die problemen ervaarde met applicaties die ze gebruikte voor hun werkzaamheden.

Maar ik had ook het gevoel dat ik mij nog verder wilde verdiepen in de IT en dit niet direct op de werkvloer haalbaar zou zijn, daarom ben ik paralel aan het beginnen van mijn loopbaan ook begonnen met de studie Cyber Security in Amsterdam.

Deze studie was er een die toen net opgezet was en enkel in Amsterdam aangeboden werd, dit zorgde er dan ook voor dat alle stof zeer recent was en ik hier in korte tijd onwijs grote sprongen gemaakt heb. Daarnaast merkte ik dat ik toen vooral ook een ontwikkeling heb meegemaakt binnen mijn Soft Skills (Communicatie, Presenteren). Dit was zeer waardevol en iets waar ik voor die tijd nog niet veel in aanraking mee was gekomen.

Na ongeveer 1,5 jaar bij mijn voormalige werkgever werd ik gevraagd om op gesprek te komen bij mijn huidige werkgever. Een van mijn huidige collega’s kwam namelijk over de vloer waar ik werkte en had mij opgemerkt, ik was (en ben) namelijk nog relatief jong vergeleken met mijn collega’s en viel zodoende daardoor op.

Enterprise Mobility Engineer

Na dat ik dit gesprek gevoerd had kreeg ik aangeboden wat voor mij toen & nu wel een droombaan is: “Enterprise Mobility Engineer”. Wat houdt dit dan precies in? Allereerst houdt dit in dat ik werkzaam ben als Consultant daarom is geen enkele dag voor mij hetzelfde en ben ik elke dag bij andere klanten. Ik adviseer en ondersteun deze klanten bij het beheren van Software Pakketen die de veiligheid en werking waarborgen van alle Telefoons, tablets & laptops binnen een organisatie. Dit is een speelveld wat nog relatief jong is en zich zeer snel ontwikkelt dit houdt het werk dan ook zeer dynamisch en uitdagend.

Het leukste aan mijn huidige baan is de mix tussen sociaal contact en technische skills, doordat ik iedere dag met andere mensen bezig ben en een andere uitdaging heb is geen dag hetzelfde.

Ik vond het zelf ook lastig om de eerste keus en stap te zetten richting de toekomst. Ik kan me goed voorstellen dat dit voor jullie nu enkel complexer is. Mijn advies is dan ook om een passie te volgen en iets te doen waar je voldoening van krijgt, dan kom je altijd terecht op een plek waar je hoort.

Deze blog is geschreven voor het Instagramaccount @orienterenopstuderen.

Daniël
Opleiding: Expert IT systems and devices