Terug naar overzicht

Jessie Vernooij

Van verpleegkundige naar operatieassistent

De opleiding die je kiest, hoeft niet altijd je eindstation te zijn. Jessie Vernooij (23 jaar) volgde eerst de niveau 4 opleiding Mbo-Verpleegkundige op het Da Vinci College en leert nu door voor operatieassistent. 

In 2013 heb ik mijn diploma vmbo tl behaald.
Hierna ben ik de opleiding. Mbo-Verpleegkundige niveau 4 gaan volgen op het Da Vinci College. Ik vond de opleiding erg leuk, omdat je veel in de praktijk komt en elk half jaar een andere stageplek ziet. Ik heb in mijn opleiding onder andere stagegelopen in verpleegtehuizen en de gehandicaptenzorg. Je leert verpleegtechnische vaardigheden als infuus prikken en katheteriseren, maar ook over bijvoorbeeld het menselijk lichaam in Latijnse benamingen.

Nadat ik in 2018 afstudeerde ben ik in de thuiszorg bij Rivas gaan werken. Hier heb ik veel geleerd, maar het werken in het ziekenhuis sprak mij nog meer aan. Ik wist ook direct welke afdeling: chirurgie. Na de site van Rivas in de gaten te houden kwam na een half jaar deze vacature. Gelukkig werd ik aangenomen en ben ik daar in 2018 gestart. Ik heb hier onwijs veel geleerd. Al vond ik het in het begin best pittig omdat ik hier geen stage had kunnen lopen in de opleiding. Al met al geen seconde spijt van gehad!

Toen kwam de kans om mee te kijken met een operatie en wist ik het zeker. Mijn interesse voor het menselijk lichaam was altijd al erg groot en de operatiekamer vond ik fascinerend. Na 2 jaar op de afdeling chirurgie heb ik ervoor gekozen de opleiding Operatieassistent te volgen. Dit doe ik via UMC Utrecht Academie en ik werk in het Beatrixziekenhuis. De opleiding begint met een beroepsvoorbereidende periode van 6 maanden, hierna wordt school afgewisseld met praktijk. Je leert het menselijk lichaam van top tot teen kennen leert over verschillende operatietechnieken.

Het belangrijkste is geloven in jezelf en niet opgeven, ook al is het niet altijd even makkelijk!

Dit verhaal is geschreven voor het Instagramaccount @orienterenopstuderen.

Jessie Vernooij
Opleiding: Van Mbo-Verpleegkundige naar operatieassistent