Terug naar overzicht

Mike Makkelie

Van student naar medewerker van Da Vinci

In de periode van 2011 tot 2014 heeft Mike Makkelie de opleidingen beveiliger niveau 2 en Coördinator beveiliging niveau 3 op het Da Vinci College gevolgd. Via een omweg, o.a. bij het Erasmus Medisch Centrum en als portier in de horeca, is hij weer terug bij het Da Vinci College.

Ik wist niet wat ik wilde doen

Niet meer als student maar als praktijkinstructeur bij de bedrijfsbeveiligingsdienst van het Da Vinci College. Waarom hij destijds voor de opleiding beveiliging heeft gekozen en wat hem dat heeft gebracht vertelt hij hier.

“Ik kan nu wel een supermooi verhaal vertellen dat ik altijd al de beveiliging in wilde, maar dat zou een leugen zijn. Ik zat op de havo in het één na laatste jaar; ik was niet gemotiveerd, spijbelde veel en deed eigenlijk niets meer aan school. Destijds heb ik voor gekozen om vanaf de havo naar het mbo te gaan. Ik wist niet wat ik wilde doen en heb toen maar voor beveiliging gekozen. Aan het begin van mijn opleiding was ik niet heel enthousiast, maar dat enthousiasme groeide steeds meer. Uiteindelijk ben ik in de beveiliging gebleven en ik heb hier nooit spijt van gehad.”

Een eigen sportschool

Naast zijn baan als beveiliger, heeft Mike ook een eigen sportschool in Sliedrecht waar hij lesgeeft in Krav Maga; een vechtsport en een manier van zelfverdediging. Tijdens zijn werk zag hij steeds meer de waarde in van wat hij kon en wat hij tijdens zijn eigen vechtsporttrainingen had geleerd. Dit wil hij ook graag aan andere overbrengen en dat doet hij met veel passie in zijn sportschool (www.realkravmaga.nl).

“De opleidingen beveiliging die ik heb gedaan, hebben me veel gebracht. Als ik destijds een andere keuze had gemaakt, was ik nooit in de beveiliging gaan werken en dan had ik de mensen die ik nu ken, niet gekend en daar geen bijzondere vriendschappen mee opgebouwd. Dus ik ben erg blij dat ik de opleiding gedaan heb en gewerkt heb waar ik heb gewerkt.”

Het leukste van zijn huidige werk als praktijkinstructeur vindt Mike het begeleiden van enthousiaste en gemotiveerde studenten en stagiaires. Hij vindt het leuk om progressie te zien bij zijn studenten en deelt graag de ervaringen die hij heeft opgedaan op zijn werk. En wie weet is hij over tien jaar wel docent bij de opleiding beveiliging en geef hij parttime les op zijn eigen sportschool.

Tip van Mike aan de studenten van nu

“Neem je school en stage serieus en dan komt het zeker goed. Ook als je een verkeerde beslissing hebt genomen door bijvoorbeeld te stoppen met school of doordat je een bepaalde opleiding hebt gekozen die niet bij je past, komen er altijd andere kansen om iets van je leven te maken.”

Mike Makkelie
Opleiding: Beveiliging