Terug naar overzicht

Arie Gelderblom

Van mbo-student naar senior manager bij EY

Met een mbo-opleiding senior manager worden bij een groot internationaal accountantskantoor? Dat dat kan bewijst Arie Gelderblom, oud-student van de opleiding bedrijfsadministratie op het Da Vinci College. Hier vertelt hij zijn verhaal.

Toen ik op de mavo zat en een keuze moest maken voor een mbo-opleiding had ik eigenlijk nog niet echt een idee wat ik wilde. Ik was goed in rekenen en vond financiële economie wel interessant. En ik wilde graag een opleiding waarmee je zekerheid had op een baan. Bedrijfsadministratie was een brede financiële opleiding en paste wat dat betreft goed in mijn plaatje.

Ik ben begonnen met deze opleiding rond 2003-2004 en op school ging het me makkelijk af. Maar ik kreeg pas echt een indruk wat het vak inhield door de stages die ik heb gevolgd. Hierdoor ontdekte ik pas echt dat ik op de juiste opleiding zat.

Stage bij EY (toen nog Ernst & Young)

De laatste stage die ik voor deze mbo-opleiding volgde was bij EY (toen nog Ernst & Young). EY is een grote internationale organisatie op het gebied van financiële dienstverlening. Hier kreeg ik aan het einde van mijn stage een baan aangeboden en ben ik daar in dienst gekomen. Ik ben wel altijd blijven leren naast mijn baan. Ik werkte in het begin vier dagen en ging één dag in de week naar school om mijn MBA (Moderne BedrijfsAdministratie) te halen.

Hbo-opleiding

Daarna heb ik nog een hbo-opleiding gedaan, SPD bedrijfsadministratie, en een post-hbo opleiding tot accountant. Om deeltijd te studeren naast mijn baan is voor mij een goede weg geweest. Ik had na mijn mbo-opleiding echt geen zin meer om hele dagen in de schoolbanken te zitten en was blij dat ik op deze manier steeds een stapje verder kon komen. Doordat ik de dingen meteen in de praktijk zag ging de studie mij ook altijd makkelijk af.

Ik ben al die jaren bij EY blijven werken en nog steeds heb ik het hier goed naar mijn zin. Ik heb veel klantencontact, en ben echt een sparringspartner voor mijn klanten. Ik ben ook deels verantwoordelijk voor hr-zaken. Ik begeleid veel stagiaires, om nieuwe mensen op te leiden vind ik erg leuk. We hebben op kantoor nog steeds stagiaires van Da Vinci en ik zie zo ook nog af en toe docenten voorbij komen waar ik zelf ook les van heb gehad.

Bij EY werken we ook graag met mbo-studenten, ze zijn praktisch, aanpakkers en we kunnen ze daardoor snel inzetten in de praktijk. Ik merk dat bij mezelf ook, ben hands-on en praktisch ingesteld. Die basis heb ik meegenomen vanuit mijn mbo-opleiding en dat heeft me zeker voordeel opgeleverd in mijn loopbaan.

Ik ben op dit moment bij EY senior manager. En als je me vraagt waar ik over tien jaar sta dan ben ik hier misschien wel directeur/partner of wellicht bij een ander bedrijf. Ik had van te voren nooit bedacht dat ik hier uit zou komen maar je ziet dat je door hard werken en leren een heel eind komt.

Tip aan nieuwe studenten

Dat is ook wel mijn tip aan nieuwe studenten: zorg dat je een opleiding kiest die bij jou past. En twijfel je, blijf dan niet te lang hangen en maak een andere keuze. Zeker door stages krijg je een goed beeld of het beroep echt bij jou past. Laat jezelf zien tijdens je stage, pak je werk enthousiast op en laat zien dat je dingen wilt leren. Misschien krijg jij dan ook wel een mooie baan aangeboden na je stage en zit jij straks over 15 jaar op mijn plek. Want je ziet, er zijn volop kansen na een mbo-opleiding.