Terug naar overzicht

Vader en zoon werken samen in de metaal techniek

Jonathan Florijn (20) en zijn vader Arthur Florijn (52) werken allebei bij GBS International in Oud-Beijerland. Naast zijn werk bij GBS volgt Jonathan de bbl-opleiding service engineer.

Vader en zoon hebben dus beiden voor de metaal industrie gekozen. Hoe vinden ze het om bij hetzelfde bedrijf te werken en wat kunnen ze van elkaar leren? Hieronder een paar vragen aan vader en zoon Florijn.

Waarom hebben jullie gekozen voor de metaal techniek?
Jonathan: “Ik zocht een opleiding in de techniek. Toen ik in deze opleiding ging verdiepen leek het mij erg leuk en goed bij mij passen. Ik heb voor een bbl opleiding gekozen, omdat ik de praktijk heel leuk vind. Ik heb hiervoor een bol opleiding gedaan, maar veel theorie is niks voor mij. Bij dit vak is het belangrijk dat je het daadwerkelijk doet.

Ik heb veel plezier op mijn werk bij GBS en de collega’s zijn ook erg leuk om mee te werken. Service engineer is eigenlijk een luxe woord voor ‘monteur’. De werkzaamheden kunnen heel divers zijn, maar in Oud-Beijerland zijn wij het meest gericht op de tandwielkasten van machines. Je leert hier precies wat je moet weten om in de praktijk aan de slag te gaan. En als je er niet uitkomt word je goed geholpen.”

Arthur: “Ik werk ruim 11 jaar bij GBS. Daarvoor bij diverse andere bedrijven in de techniek gewerkt. Zoals Stork, Goltens, van Zetten en mijn eerste vaste baan was bij Koni. Veel gevarieerde werkzaamheden in de techniek. En nu heb ik mijn passie gevonden in slijp werk.”

Wat vinden jullie ervan dat jullie voor hetzelfde vak hebben gekozen?
Jonathan: “Doordat mijn vader werkzaam is als monteur heb ik sommige dingen al van hem geleerd voordat ik bij GBS begon. Dit maakt het niet alleen makkelijk, maar ook erg leuk om er samen over te kunnen praten.” Arthur: “Wat mijn collega’s en ik maken of repareren zal Jonathan en zijn collega’s nu en in de toekomst monteren bij klanten. Dat vind ik wel heel bijzonder. ”

Wat kunnen jullie van elkaar leren?
Arthur: “Eigenlijk best veel. Ik ben echt trots dat hij deze opleiding volgt. Ik krijg daar ook dingen van mee. De kennis die Jonathan opdoet en de lesstof die hij krijgt is erg interessant. Dat had ik vroeger op school ook wel willen hebben.”

“En ik kan weer veel van mijn vader leren. Ik heb nog een lange weg te gaan totdat ik net zoveel kennis heb als hij.”

Jonathan Florijn
opleiding: Service engineer