Terug naar overzicht

Tips voor nieuwe studenten

Kom jij op het Da Vinci College studeren? Wat leuk! Beginnen aan een opleiding kan best spannend en hectisch zijn. Nieuwe gebouwen, docenten, klasgenoten en lessen… Er komt veel op je af. Goed voorbereid zijn is daarom extra belangrijk. Om je op weg te helpen hebben wij 5 tips voor je verzameld.

5 tips

1. Bestel je boeken op tijd

Voorkom dat je op het laatste moment nog jouw schoolboeken en materialen moet bestellen. Schoolboeken kun je bij verschillende leveranciers bestellen of tweedehands kopen. Via schoolboek.nl zie je welke studiematerialen je nodig hebt. Je kunt daar ook je boeken, licenties en niveautesten voor jouw opleiding bestellen.

Dat doe je zo:
  • Ga naar schoolboek.nl
  • Kies het Da Vinci College
  • Vul het crebonummer (of naam van de opleiding) in. Deze gegevens en je studentnummer staan op de onderwijsovereenkomst die je hebt getekend.
  • Kies het juiste leerjaar en BOL of BBL.

Heb je vragen over het bestellen van de boeken of de licenties, dan kun je mailen naar: klantenservice@schoolboek.nl.

2. Maak online kennis met Da Vinci

Klik door de website (tip: lees de Verhalen van Da Vinci’ers), bekijk YouTube filmpjes en scrol door Instagram om online kennis te maken met Da Vinci. Via onze online kanalen kom je super veel ervaringen van medestudenten en praktische informatie tegen. Je krijgt een beeld van de locaties, lokalen, evenementen en initiatieven van bijvoorbeeld de studentenraad. Handig!

3. Zorg ervoor dat al je studiebenodigdheden binnen zijn

Agenda of een agenda app? Check. Notitieboek? Check. In de vakantie heb je volop de tijd om de benodigdheden voor je studie bij elkaar te verzamelen. Dat scheelt. Zorg ook voor een goede laptop (dit is verplicht) of schoon je laptop op.

4. Bekijk alvast jouw studiegids

Alle belangrijke informatie over je opleiding staat in de studiegids. Zoals examens, stages en opleidingsplanning. Neem de studiegids goed door en schrijf de belangrijkste zaken alvast in je agenda. Je vindt de studiegids van jouw opleiding via www.davinci-studiegidsen.nl.

5. Durf te vragen!

Vooral aan het begin van je opleiding zijn er vaak nog onduidelijkheden. Twijfel je ergens over? Dan kun je altijd bij je docenten terecht. Ook je studieloopbaanbegeleider staat voor je klaar. Niet alleen voor het beantwoorden van praktische vragen, maar ook wanneer je extra ondersteuning nodig hebt.