Terug naar overzicht

Assia Faik

Tips van Assia voor nieuwe studenten

Mijn naam is Assia Faik en ben 21 jaar. Ik doe de opleiding onderwijsassistent en zit in het derde jaar.

De reden waarom ik heb gekozen voor deze opleiding is omdat ik van jongs af aan altijd interesse heb gehad in het zijn van een juf. Als mijn familie bij elkaar kwam met al mijn neefjes en nichtjes, dan was ik de ‘Big Boss’. Dit bevestigde mijn gevoel nog meer om later een juf te worden. Later op de middelbare school heb ik een week stage mogen lopen op een basisschool omdat ik wel begon te twijfelen tussen dierenarts, modeontwerperster of docent. Drie totaal verschillende paden en maar één keuze die ik kon maken. Na de stageperiode moest ik reflecteren over mijn stage, over hoe het was gegaan en wat ik ervan vond. Uiteindelijk ben ik tot een conclusie gekomen: juf worden en lesgeven! Daar zag ik mezelf al staan voor de klas en dat was mijn doel. Toen ik had besloten om te gaan naar het Da Vinci College in Gorinchem was ik al een stap dichter bij mijn doel.

Dit jaar ben ik begonnen aan het derde studiejaar en heb het nog steeds erg naar mijn zin!

Mijn tips voor nieuwe studenten:
  • Zorg voor een goede laptop. Op school heb je die elke dag nodig. Een laptop die lang meegaat is dus best handig.
  • Plannen. Ben je iemand die al goed kan plannen, lucky you. Of niet, no worry’s. Op school kan je slb’er je een extra handje helpen.
  • Niet uitstellen. Dingen uitstellen, daar ben ik echt een pro in. Vanuit ervaring zeg ik dus, vermijd dat zoveel mogelijk. Hoe meer je werk opstapelt, des te meer werk je later mee zit opgescheept.
  • Vragen stellen. Stel vragen aan docenten. Ook al denk je dat het een domme vraag is, de docent ziet dat anders. In hun ogen bestaan er geen domme vragen.
  • Wees jezelf. Iedereen heeft zijn eigen talenten en kwaliteiten. In het onderwijs kan je al die dingen laten uitblinken. Zet je zelf in de spotlight en laat zien wat je hebt en wie je bent.

Assia Faik
Opleiding: Onderwijsassistent