Terug naar overzicht

Gorinchem

Tessa kiest voor Mbo-Verpleegkunde

Tessa Muller (18) is student Mbo-Verpleegkunde in Gorinchem. De keuze voor een studie ging voor Tessa tussen de politie en zorg. Als het maar iets was met ‘mensen helpen’ en ‘veel afwisseling’. De eerstejaars student voelt zich inmiddels helemaal op haar plek: “Ik vind het hartstikke leuk tot nu toe. Met verpleegkunde kun je alle kanten op en er is in de zorg altijd een baan te vinden.”

Veel werkgelegenheid
Na de SKILLS-les waar de verpleegkundestudenten geoefend hebben met bedden opmaken, loopt Tessa met haar klasgenoten richting de kantine. “Ik vind het fijn om mensen te helpen, om mijn steentje bij te dragen”, vertelt ze onderweg over haar keuze voor de opleiding. “En daarnaast komen we in de zorg heel veel mensen tekort”, gaat Tessa verder.

Dichtbij en persoonlijk
Voor Tessa was de Da Vinci-leslocatie aan de Mollenburgseweg in Gorinchem al bekend terrein. Vorig jaar volgde ze daar nog de opleiding Pedagogisch Werk. “Het is lekker dichtbij en het is gelukkig ook niet zo’n grote school. Ik kom uit de buurt. De meeste studenten ken ik al, via de middelbare school of via via. De docenten leer je ook snel kennen, en zij jou, dus de begeleiding is heel persoonlijk.”

Mensen helpen en afwisselend werk
Toen Tessa vorig jaar stopte met haar vorige opleiding, wist ze wel wat ze níet meer wilde, maar niet goed wat dan wél. “Ik heb toen een beroepstest gedaan”, vertelt ze. De uitkomst: het moest iets zijn met mensen helpen en zoveel mogelijk afwisseling. “Het werd de politie of de zorg.” De keuze was uiteindelijk snel gemaakt; de zorg sprak het meeste aan. Over haar toekomstplannen vertelt Tessa: “Ik begin denk ik met stage bij een verpleeghuis, maar uiteindelijk wil ik graag werken op de Eerste Hulp in het ziekenhuis. Dan heb je allerlei mensen met allerlei problemen. Die afwisseling vind ik heel leuk. Maar het kan uiteindelijk ook iets heel anders worden. Met verpleegkunde kun je alle kanten op. Eerst mijn opleiding maar eens afmaken en misschien wel naar het hbo!”

Tessa Muller
Opleiding: Mbo-Verpleegkundige