Terug naar overzicht

Nick Verheul

Stage lopen in een winkel

Nick Verheul is 17 jaar oud en volgt de bol-opleiding Retailmanager op het Da Vinci College in Gorinchem. Hij gaat drie dagen in de week naar school en loopt daarnaast twee dagen stage bij de Welkoop in Giessenburg. Benieuwd naar zijn stageverhaal? Lees dan snel verder.

Nick, vertel eens iets over je stage!
“Ik loop stage bij de Welkoop in Giessenburg, een winkel voor tuin en dier. We verkopen producten voor je tuin zoals tuingereedschap en planten maar ook voor dieren zoals voer, bodembedekkers en verzorgingsproducten. Daarnaast hebben we allerlei leuke items waarmee je jouw huis of tuin kan decoreren. Bij Welkoop staat klantvriendelijkheid altijd voorop. Voordat ik ging stage lopen bij Welkoop werkte ik ook al in de winkel als weekendkracht.”

Hoe ziet een typische stagedag eruit?
“Aan het begin van de dag verdelen we de taken en gaat iedereen naar zijn plek. Soms begin ik achter de kassa, een andere keer verwerk ik de binnengekomen vracht. Dit hangt af van welke dag ik werk. Wanneer ik achter de kassa sta, heb ik meestal ook een klein ander klusje zoals artikelen prijzen. Wanneer de vracht is afgerond is er meestal een andere klus beschikbaar. De ene keer is dat bijvoorbeeld grond aanvullen en de andere keer een schappenplan uitvoeren. Het werk is zeer afwisselend en daarom is er eigenlijk geen typische stagedag. Dat houdt het werk wel erg leuk!”

Wat vind je het leukst aan je stage?
“Ik vind het leuk om achter de kassa te staan, contact te hebben met de klant en af te rekenen. Ook het uitvoeren van een presentatieplan vind ik leuk, het bij elkaar brengen van producten en het netjes presenteren daarvan. Vaak is het een beetje puzzelen om alle artikelen in het schappenplan te krijgen. Dat maakt het juist een uitdaging. Ik kan goed samenwerken met collega’s, als er iets gedaan moet worden of ik heb hulp nodig dan staan ze gelijk voor je klaar.”

Welke dingen heb je geleerd op stage en wat wil je nog leren?
“Ik heb op stage echt de basis van de winkel geleerd. Van het verwerken van vracht tot het verbeteren van een presentatieplan. Ook over het begeleiden van werknemers heb ik geleerd. Ik wil eigenlijk nog leren over het aansturen van een team en wat daarbij komt kijken. Dit komt later in mijn stage aan bod en daar gaan we dus nog aan werken. Ik merk dat ik later aan al deze kennis wat heb. Ik leer alles over het runnen van een winkel en dat is het belangrijkste van de opleiding.”

Wat wil je bereiken na het behalen van je diploma?
“Na het behalen van mijn diploma wil ik bij een (kleinschalige) winkel aan het werk. Het liefst bij de winkel waar ik nu stage loop. Nadat ik een aantal jaar bij een winkel heb gewerkt, hoop ik dat ik daar kan doorgroeien tot assistent manager of manager van de winkel!”

Bron afbeelding: Geurt Mouthaan, Het Kontakt