Terug naar overzicht

Tessa en Hevin lopen stage in Spanje

Een stageplek kun je natuurlijk in de buurt zoeken, maar in het buitenland stage lopen is ook leerzaam en vooral avontuurlijk! We spraken met Tessa (18) en Hevin (18), tweedejaars studenten Doktersassistent die stage lopen in Spanje.

“We kwamen voor het eerst op het idee om in het buitenland stage te lopen, toen onze SLB’er over de mogelijkheden vertelde in de klas. Het leek ons gelijk geweldig. Een stage in het buitenland staat natuurlijk ook mooi op je cv”, vertelt Tessa.“En het is goed voor je taal en ontwikkeling!”, vult Hevin aan.
Tessa en Hevin zijn niet de enige Nederlanders die stage lopen in het Spaanse ziekenhuis. “Er zijn hier ook andere Nederlandse studenten, bijvoorbeeld uit Twente. In de pauze lunchen we samen en we spreken ook vaak af. Je hebt hier ook veel contact met studenten van andere opleidingen en scholen.”

Aan de slag

Op buitenlandstage moet er ook gewerkt worden. Hoe ziet een stagedag in Spanje eruit?
“Elke dag is hier anders: we helpen met bloedprikken, medicatie klaarleggen, wonden verzorgen, hechtingen verwijderen en ga zo maar door. We kijken ook mee met andere handelingen die buiten onze opleiding vallen zoals een infuus aanleggen. We hebben een superfijne stagebegeleider die ons alles laat zien, zo hebben we al op de afdelingen spoed, IC, traumatologie en oncologie gestaan”, vertellen Tessa en Hevin enthousiast, “we doen echt veel dus.”
“We spreken ook heel veel met patiënten, die zijn allemaal super geïnteresseerd in onze stage en opleiding. Ze proberen gelukkig wel Engels met ons te spreken want Spaans gaat nog niet zo goed”, lacht Tessa, “de medische woorden lukken wel, maar die zijn in het Latijn haha!”

Tranquilo

Naast het werken biedt een stageland als Spanje natuurlijk ook de nodige voordelen. Hoe ervaren Tessa en Hevin hun verblijfplaats?
“Spanjaarden zijn heel aardig en doen alles rustig aan, ‘tranquilo, tranquilo’, alles gaat heel relaxed. Na onze werkdag blijft de zon nog lekker lang schijnen dus dan gaan we naar het zwembad bij ons appartement. In onze vrije tijd gaan we ook vaak naar het strand, dat is maar 10 minuten lopen. Het is hier nu 25 graden dus dat is perfect. Als onze stage erop zit blijven we nog een week extra!”

Ook in het buitenland op stage?

“Veel studenten zijn bang om heimwee te krijgen, maar je hebt hier zo veel afleiding dat je bijna geen tijd hebt voor heimwee. Dit is een ervaring die je nooit meer vergeet: je ontdekt de cultuur, het werk en een nieuw land. Hier heb je je hele leven iets aan”, vertelt Tessa wanneer we vragen of ze een stage in het buitenland zou aanraden.
Ook Hevin is positief, “ik raad het zeker iedereen aan. Je ontmoet veel mensen en leert heel veel, zelfs over omgaan met geld en het huishouden.”

Bedankt Tessa en Hevin en succes met jullie stage!

Wil jij ook stage lopen in het buitenland? Of heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met International Office via io@davinci.nl.