Terug naar overzicht

“Het was een eer om mee te doen!”

Da Vinci studenten kijken terug op spannende Skills The Finals

Afgelopen weekend was het zover: Skills The Finals 2023 in de RAI Amsterdam. In twee gigantische hallen gingen ruim 400 studenten de strijd met elkaar aan tijdens de finale van de landelijke mbo-vakwedstrijd. Vier studenten van het Da Vinci College waren geselecteerd uit ruim 15.000 deelnemers in de voorrondes.

Jelle (Maatschappelijke Zorg), Romy (Verzorgende IG), Sharive (Tandartsassistente) en Sidra (Schoonheidsspecialiste) streden om de felbegeerde medailles en lieten hun skills zien tijdens de verschillende opdrachten. De wedstrijden werden niet alleen bezocht door studenten, docenten en de pers. Er was ook hoog bezoek van o.a. Minister van Cultuur Robbert Dijkgraaf en onze Koning Willem Alexander.

Twee spannende dagen dus. Hoe kijken onze deelnemers terug op de finales?

Jelle is enthousiast over zijn deelname aan Skills Heroes 2023 en raadt andere studenten aan om ook mee te doen: “Ik vond het zelf super leuk om mee te doen. Ik ben weer een ervaring rijker! Je leert bijvoorbeeld hoe je samen kunt werken met andere medestudenten.”

Sharive is trots op zichzelf: “Het was een eer om mee te doen aan deze wedstrijd. Een ervaring die je niet snel vergeet en waar je trots op mag zijn. Ik heb geleerd dat het oké is als je niet wint. Ik hoor nog steeds bij de besten van Nederland!”

Romy is blij met de ervaring: “Ik vond het een bijzondere en erg leuke ervaring om mee te mogen doen aan Skills Heroes. Ik zou andere studenten zeker aanraden om mee te doen: de ervaring is erg leuk en je ziet van verschillende scholen en studenten hoe ze het daar doen.”

Ook Sidra kijkt tevreden terug: “Ik vond het erg leuk om mee te doen en raad het iedereen die van een uitdaging houdt aan om dat ook te doen. Het certificaat staat erg mooi op je cv.”

Namens Da Vinci feliciteren wij de deelnemers. Geen medailles, maar wel een prestatie om trots op te zijn. Goed gedaan!