Terug naar overzicht

Studeren en ondernemen

Shirley verkoopt haar eigen sambal

Shirley (21) studeert Marketing & Communicatie op het Da Vinci College en is een echte sambal fanaat. Een tijdje terug besloot ze om haar interesse te delen met anderen en maakte het Instagram account @sambalmeisje aan, waar ze ál haar verhalen deelt. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een sambal influencer en staat ze op het punt om haar sambal te produceren en verkopen. Wij stelden haar een aantal vragen!

Vertel eens, hoe ben je begonnen met ondernemen?
“Net zoals veel andere studenten wilde ik ook graag ondernemen. Het idee voor sambalmeisje had ik al, ik moest alleen nog ergens beginnen. Dit deed ik via Instagram. Ik ontdekte dat er geen ‘sambal influencers’ waren die laten zien hoe het wordt geproduceerd en waar het vandaan komt. Dus ik besloot er zelf een te worden. Ik wilde de hele reis, van peper naar potje, delen met mensen en begon met het opnemen van filmpjes op mijn telefoon. Ik ben naar peperkwekerijen, toko’s en restaurants geweest. Uiteindelijk ben ik voor de productie gevraagd om een video te maken bij Koningsvogel, met mooie uitkomsten. Ik werd namelijk door Koningsvogel gevraagd of ik mijn sambal wilde produceren. Daar kon ik geen nee tegen zeggen! Inmiddels werk ik er hard aan om naast influencer ook verkoper te worden. Eind april komt mijn website én webshop online.”

Je studeert Marketing & Communicatie op het Da Vinci College, waarom heb je voor de opleiding gekozen?
“Ik ben bewust op zoek gegaan naar een opleiding die mij kon helpen bij het opstarten van sambalmeisje. Tijdens mijn opleiding leer ik hoe ik teksten moet schrijven voor social media maar ook over hoe de financiën van een bedrijf in elkaar zitten. Het sluit heel goed aan op mijn bedrijfje. Ik ben nog steeds blij met mijn keuze, ook omdat ik toffe docenten heb die mij altijd helpen als ik vragen heb. Ze gebruiken sambalmeisje zelfs als voorbeeld in de les, zodat ik de theorie nog beter begrijp en kan toepassen. Ik vind het leuk dat ze zo betrokken zijn.”

Wat wil je na je opleiding bereiken?
“Na mijn opleiding wil ik helemaal voor sambalmeisje gaan en naast sambal ook andere producten verkopen. Mijn doel is om in verschillende toko’s en winkels te staan met mijn potje! Daarnaast wil ik sambal liefhebbers blijven inspireren met mijn zoektocht.“

Benieuwd naar sambalmeisje? Klik dan hier.