Terug naar overzicht

Gorinchem

Sanne koos voor de bbl kappersopleiding

In 2017 heb ik mijn middelbareschooldiploma (VMBO-TL) mogen behalen. Nadat ik de middelbare school had afgerond, ben ik begonnen aan de kappersopleiding.

Hoe ik daar aan ben begonnen is eigenlijk heel simpel, het is het eerste wat in mij opkwam. Natuurlijk heb ik verder nagedacht in waar mijn interesses nog verder lagen, maar in alle opties zag ik mij daar niet mijn beroep van maken.

Gorinchem

De kappersopleiding BBL niveau 3 heb ik gevolgd op het Da Vinci College in Gorinchem. Daarbij ging ik één dag naar school en werkte ik 32 uur. Deze keuze voor school heb ik gemaakt, omdat ik daar meer mensen van kende en hun verhalen daarvan wist. Ook omdat ik op de open dag en de meeloop dag merkte dat ik de sfeer gezelliger vond dan bijvoorbeeld de locatie in Dordrecht. Dat is ook iets wat ik prettig vind en daarin ook iets persoonlijks van mij is.

De keuze BBL (werken/leren) werkten voor mij het best. Zo ging ik één dag naar school en kon ik gelijk veel werkervaring opdoen en daarbij ook geld verdienen. Zo hoefde ik ook op die manier geen lening af te sluiten en kon ik mijn schoolgeld gewoon zelf betalen. Zo heb je natuurlijk wel heel veel lessen in één dag zoals, praktijk, theorie, Nederlands, rekenen, Engels, burgerschap en vaak in de avond het herenvak. Vooral bij praktijkstudies begin je natuurlijk onderaan, is dat het leukste werk? Nee natuurlijk niet! Maar hard werken beloond zeker en voor je het weet heb je je diploma op zak. Inmiddels heb ik alweer 2 jaar mijn diploma en ben ik met nog steeds heel veel plezier fulltime aan het werk in een kapsalon.

In het diepe gegooid

Ook voor mij was het spannend en nieuw! Je wordt zo maar even in het diepe gegooid. Op dat moment denk je dat de keuze die je maakt vast staat. Maar vergeet niet, doe wat je gelukkig maakt en waar je elke dag opnieuw met plezier heen gaat. Als je een studiekeuze hebt gemaakt wat jouw uiteindelijk niet gelukkig maakt, maak het voor jezelf dan niet lastiger dan dat het is. Kies voor een andere studie of neem eventueel een tussenjaar om opzoek te gaan naar een studie die bij jou past.

Deze blog is geschreven voor het Instagramaccount @orienterenopstuderen.

Sanne
Opleiding: Kapper