Terug naar overzicht

Stap voor stap naar een toekomst in de zorg

Wie nu een toekomst in de zorg wil hebben, kan makkelijk aan de slag. Maar je moet natuurlijk eerst een goede opleiding in die richting gedaan hebben. Voor Christian Cikabulire Mugisho uit Congo en Set K’ Pru Wah uit Thailand is dat de uitdaging waar ze voor staan.

Set vertelt: “In Thailand heb ik een opleiding voor Childcare gedaan. Maar werken met ouderen vind ik ook heel leuk. Ik ben al heel blij met de baan die ik nu heb als medewerker in de huiskamer. Daar doe ik leuke dingen met de bewoners, maar ik wil verder komen. Daarom zit ik nu op de opleiding Assistent dienstverlening & zorg. Een leuke opleiding met gezellige klasgenoten en leuke docenten en goede begeleiding vanuit Avres. Stap voor stap hoop ik meer te leren en zo de mensen echt te mogen verzorgen.”

Christian herkent het verhaal van Set. Hij werkte eerst als vrijwilliger in de linnenkamer maar inmiddels als stagiaire in de huiskamer. Ook hij wil een volgende stap maken: “Ik wil meer verzorgen. Nu help ik bij activiteiten zoals koffiezetten, wandelen, eten en een spelletje doen. Dat is dankbaar werk. De bewoners zien ons een beetje als een cadeautje. Wij hebben tijd voor de extra taken. Maar ik wil graag meer”, aldus Set.

Beiden werken hard voor een diploma van de BBL-opleiding Assistent dienstverlening & zorg en hopen hierna via een vervolgopleiding te komen waarvan ze dromen. Christian: “Als het mogelijk is, wil ik graag in een ziekenhuis werken. Verpleger lijkt me een heel mooi beroep.”

Christian Cikabulire Mugisho en Set K’ Pru Wah
Opleiding: Assistent dienstverlening & zorg