Terug naar overzicht

Anne-Sophie van Hulst

Mijn leven met FNS

Mijn naam is Anne-Sophie van Hulst, ik ben 21 jaar en volg de opleiding Verzorgende IG bij het Da Vinci College. Ruim een jaar geleden kreeg ik last van FNS (Functioneel Neurologische Stoornis) en dit is een functioneel probleem van het zenuwstel. Dit betekent dat ik opnieuw moest leren lopen, praten, eten, drinken en nog veel meer. Veel tijd met therapie, ziekenhuis en ziek zijn heb ik al achter de rug maar helaas gaat dit niet meer stoppen, ik zal er altijd last van hebben.

Toch heb ik motivatie gekregen om gewoon door te gaan met een normaal leven. Ik wil niet alleen maar focussen op het ziek zijn, maar juist vanuit kracht denken aan wat ik nog wel kan. Bij Da Vinci krijg ik de juiste begeleiding zodat ik mijn opleiding toch kan volgen. Docenten helpen mij als ik het moeilijk heb en samen vinden we dan een oplossing. Met de rolstoel naar school te komen is niet altijd makkelijk maar door alle hulp voel ik mij toch op het gemak. Daarnaast sport ik heel graag en heb ik zelfs een bijbaantje.

Ik wil met mijn verhaal mensen motiveren. Focus je niet op het probleem, maar op de oplossing. Dit geeft je kracht en vertrouwen! Afgelopen weekend heb ik een event georganiseerd voor het goede doel. De opbrengst kom ten goede aan de stichting FNS. Heel veel dank aan iedereen die mij heeft geholpen @liftingforcharity.