Terug naar overzicht

Sharon Cnossen

Mijn keuze was vrij snel gemaakt, ik wilde in het toerisme

In 2016 heb ik mijn VMBO opleiding afgerond en ben ik naar het mbo gegaan. Mijn keuze was vrij snel gemaakt, ik wilde in het toerisme.

Op het Da Vinci College in Dordrecht heb ik 2 jaar de opleiding Travel, Leisure & Hospitality gevolgd, dit was een niveau 4 opleiding die in principe 3 jaar duurde. Ik kreeg na een jaar de keuze om mijn niveau 3 diploma te halen binnen 2 jaar. Ik heb er niet lang over na hoeven denken en heb de keuze gemaakt om niet voor niveau 4 te gaan maar voor niveau 3.

D-Reizen

Ik heb ontzettend genoten van mijn tijd op het Da Vinci. Leuke vakken gehad en een super leuke stage mogen lopen bij D-Reizen, waar ik naderhand ook een contract aangeboden kreeg.

Maar waarom heb ik nou gekozen voor 2 jaar? Dat is toch helemaal niet slim? Ik had mijn toekomst al redelijk ver gepland, ik wil namelijk stewardess worden.

De opleiding Luchtvaartdienstverlener

Na een half jaar fulltime te hebben gewerkt bij D-Reizen, ben ik in februari 2019 begonnen op het ROC van Amsterdam, de opleiding Luchtvaartdienstverlener een 1-jarig traject. Binnen een jaar heb ik vakken gehaald zoals Duits, Engels, passage en cabine.

Bij passage kan je denken aan het in-checken en het boarden van vluchten. Aan de hand van theorie ging je de 2e helft van het lesuur de theorie in praktijk brengen. Heel leuk! Hetzelfde voor Cabine, en hier lag de focus vooral op de veiligheid in het vliegtuig. (We hadden ook les in een vliegtuig van KLM, die in onze school in delen is gezet)

Transavia

Afgelopen maart mocht ik beginnen met mijn stage bij Transavia, helaas moest ik na 2 weken stoppen vanwege de situatie waar we helaas in zitten, Corona! Door deze vervelende wending, wat ik niet had verwacht, ben ik toch verder gaan studeren. Ik besefte dat ik school toch best leuk vind en dat ik nog jong ben. Op dit moment ben ik eerste jaars rechtenstudent op het HBO, heel wat anders maar zeker iets wat ik leuk vind. Iets waar ik erg trots op ben, dat ik van niveau 3 nu kan zeggen dat ik op het HBO zit.

Een lange weg met veel keuzes heb ik gemaakt, maar doe vooral waar jij je goed bij voelt! Succes met jullie keuze! ✈️ ⚖️

Deze blog is geschreven voor het Instagramaccount @orienterenopstuderen.

Sharon Cnossen
Opleiding: Travel, Leisure & Hospitality