Terug naar overzicht

Sudem Kulaksiz

Meteen een thuisgevoel bij Pedagogisch werk

Hallo, mijn naam is Sudem Kulaksiz, ik ben 16 jaar oud en woon in Alblasserdam.

Ik heb vorig jaar op het Willem de Zwijger college gezeten en heb daar mijn Vmbo-GL diploma behaald. Nu zit ik op het Da Vinci College in Dordrecht en doe ik de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Deze opleiding duurt 3 jaar en ik zit in mijn eerste jaar.

Het verliep soepel

De eerste keer dat ik naar het Da Vinci College moest, had ik veel last van spanningen en zenuwen. Normaal gesproken vind ik kennismakingsdagen erg ongemakkelijk, maar hier was dat niet het geval. Het verliep soepel en ik leerde gelijk mijn klasgenoten kennen.

Bij deze opleiding leer je veel over het kind. Hoe de opvoeding gaat, wat het beste is voor een kind, je leert ze te begrijpen enz. Hiervoor krijgen we onder andere de vakken: zorg kinderopvang, communicatie, pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. Naast deze vakken hebben we natuurlijk ook de basisvakken zoals: Engels, Nederlands en rekenen.

Als je er van houdt om met kinderen om te gaan, voor ze te zorgen, om ze iets te leren, kan dit een hele leuke opleiding voor je zijn.

Je loopt veel stage, in de praktijk leer je natuurlijk het meest.
In het eerste leerjaar loop je 1 keer in de week stage bij een kinderopvang, in het 2e leerjaar 2 keer in een week en in het 3e leerjaar 3/4 keer in een week. Als je in de regio woont van de school, helpt school je met het zoeken van een stageplek.

Al met al een hele afwisselende opleiding!

Deze blog is geschreven voor het Instagramaccount @orienterenopstuderen.

Sudem Kulaksiz
Opleiding: Gespecialiseerd pedagogisch medewerker