Terug naar overzicht

voor mbo’ers pakken aan

Maak kennis met onze ambassadeur

Mbo’ers Pakken Aan is gestart. Gedurende dit programma wordt er gezocht naar de Landelijk Ambassadeur mbo 2023. Iedere mbo-school in Nederland mag een ambassadeur inzenden die uitkomt voor hun eigen school. Onze vertegenwoordiger is bekend: Evander Hartog. We stelden hem een aantal vragen over zijn deelname aan deze spannende competitie én om hem te leren kennen.

Je volgt de opleiding Mediaredactie medewerker op het Da Vinci College. Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Ik heb altijd al interesse gehad in maatschappelijke thema’s. Het bespreekbaar maken van die thema’s via de radio of tv heeft mij gemotiveerd om voor de opleiding te kiezen.”

Naast je opleiding zet je je ook in als lid van de studentenraad. Kun je hier meer over vertellen?

“Ik wil graag iets betekenen voor andere studenten. Er zijn veel studenten met een probleem die daarmee blijven rondlopen omdat ze niet precies weten waar ze terecht kunnen voor hulp. Nou, dat kan dus bij ons! Ik vind het ook heel belangrijk om in gesprek te gaan met medestudenten over belangrijke onderwerpen zoals armoede onder mbo’ers. Dit wil ik overigens ook graag met studenten van andere ROC’s doen. En samen kijken naar hoe we daar als mbo iets in kunnen betekenen.”

Goed bezig! Je bent nu ook in de running om Landelijk Ambassadeur mbo te worden. Waarom wilde je meedoen aan de verkiezing?

“Ik wil de kloof tussen mbo’ers en hbo’ers graag verkleinen. Mbo’ers zijn super belangrijk in de samenleving. Wij zijn timmermannen, loodgieters, verpleegkundigen en kappers. Een jurist kan geen gootsteen vervangen, daar heb je mbo-ers voor nodig. En daar wil ik aandacht voor vragen.”

Wat ga je doen als je de verkiezing wint?

“De Landelijk Ambassadeur mbo is het gezicht van het mbo en mag zich een jaar lang inzetten voor de belangen van alle mbo’ers. De ambassadeur gaat in gesprek met belangrijke mensen, maakt plannen en zorgt ervoor dat het mbo nog meer op de kaart komt te staan. Het is lastig om dat allemaal in je eentje te doen, dat moet samen. Ik droom van een gezamenlijke actie met alle mbo-studenten in Nederland om de waardering voor mbo’ers te vergroten.”

Hoe zie je jouw toekomst? Wat ga je doen als je klaar bent met je opleiding?

“Na het afronden van mijn huidige opleiding wil ik naar het hbo om maatschappijleer te studeren. Daarna ga ik het liefst meteen terug naar het mbo, maar dan om les te geven.”

We wensen je veel plezier en succes!

“Bedankt, ik ga ervoor!”

Mbo’ers Pakken Aan laat zien dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan. Kijkers maken kennis met hun motivatie en hun talenten. Door een professionele jury worden ze onder meer beoordeeld op hun oplossend vermogen, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Volg Evander en het spannende programma op YouTube.com/ditismbo.